"Укртелеком" обіцяє підвищити ціни на дзвінки вдвічі

Четвер, 15 березня 2007, 10:32

"Укртелеком" має намір до середини року підвищити ціни на послуги місцевого зв'язку на 25-50% для жителів міст і 25-70% у селах.

Про це в середу заявив голова "Укртелекому" Георгій Дзекон, пише "Комерсант-Україна".

За його словами, підвищення цін необхідне для збереження загальної прибутковості компанії у зв'язку зі зниженням доходів від міжміського зв'язку.

"Через конкуренцію, яка підсилюється, з боку мобільних операторів доходи від міжміського зв'язку впали на 17 відсотків, всередині області – на 7 відсотків, від дзвінків у СНД – на 6 відсотків", – сказав Дзекон.

Терміни, у які будуть підвищені тарифи, Дзекон не уточнив, зазначивши лише, що вони залежать від позиції Національної комісії регулювання зв'язку, яка повинна затвердити нові тарифи. "Укртелеком" планує подати документи до комісії до кінця березня.

Водночас у НКРЗ повідомили, що хоча процедура затвердження нових тарифів займає менше двох місяців, у випадку з "Укртелекомом" це буде довгий процес.

За словами члена НКРЗ Сергія Апасова, "Укртелекому" у першу чергу необхідно довести, що чинні тарифи нижчі за собівартість.

"У законі "Про телекомунікації" сказано, що оператор не може продавати послуги нижчі за рівень собівартості", – зазначив він. Крім того, на його думку, підвищення тарифів може зустріти сильний опір профспілок, думку яких НКРЗ не може ігнорувати.

Водночас представники профспілок, довідавшись про наміри "Укртелекому", повідомили, що спробують усіма способами заблокувати процес затвердження нових тарифів.

"Підвищення тарифів на зв'язок повинне компенсуватися підвищенням зарплати. Якщо до нашої думки не дослухаються, ми будемо проводити акції протесту", - сказав голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді