Ющенко хоче повісити на Януковича майже збанкрутілу справу

Середа, 28 березня 2007, 12:57

Президент Віктор Ющенко звернувся до прем’єр-міністра Віктора Януковича з проханням взяти під особистий контроль вирішення проблем у сфері книговидання.

У листі президента до прем’єра таке звернення пояснюється "негативними тенденціями в національному книговиданні", повідомляє прес-служба Ющенка.

"Очікую від Кабінету міністрів створення дієвих механізмів реалізації заходів, які забезпечать сталу динаміку розвитку книговидавничої галузі, її повномасштабне відродження", - зазначає президент.

Ющенко наголосив, що ситуація з виданням книжок в Україні викликає серйозне занепокоєння, про що свідчить той факт, що "минулого року темпи зростання галузі фактично зупинилися".

"Засилля імпортованої друкованої продукції, відселення книгарень з орендованих приміщень стали неконтрольованими. Чимало видавництв через стагнацію мережі поширення книжок, применшення ролі книжки і читання в Україні опинилися на межі банкрутства", - зазначає президент.

Як сказано в листі, уряд досі не здійснив реальних кроків для реалізації указу Ющенка про деякі заходи з розвитку книговидавничої справи від 21 березня 2006 року.

"Крім того, як відомо, має місце згортання фінансування урядом ключових програм, спрямованих на підтримку української книжки", - зазначає президент.

Ющенко наголошує, що реальне фінансування заходів бюджетної програми "Забезпечення розвитку та застосування української мови" скоротилося у 2006 році, порівняно з попереднім, майже втричі, а видання соціально важливої літератури в рамках програми "Українська книга" профінансовано менше, ніж на третину.

"Сподіваюся, що у Рік української книги нам вдасться повернути націю до книжки як до джерела інтелектуального і духовного зростання", - йдеться в листі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді