Черновецький дасть двірникам половину своєї зарплати?

Вівторок, 10 квітня 2007, 16:08

Київський міський голова Леонід Черновецький доручив профільним столичним службам збільшити заробітну плату двірникам до 2 тис. грн.

Про це Черновецький сказав під час робочого візиту в один із київських ЖЕКів, повідомляє прес-служба КМДА.

"Зараз їхня середньомісячна зарплата складає 817 грн. Тому і працює на комунальних підприємствах з утримання житлового господарства лише 5,4 тис. чоловік, хоча в цілому їх має бути 9 тис.", - відзначив мер Києва.

Черновецький також наголосив, що буде вимагати від ЖЕКів якісних змін у роботі й особисто контролюватиме поліпшення послуг, за які платять кияни.

"Звичайно, я не задоволений нинішньою системою ЖКГ, що дуже давно не реформувалася. Але я також розумію, що змінити на краще цю систему вкрай складно", - сказав він.

"У пошуках оптимального шляху змін у першу чергу варто вивчити і проаналізувати думку як фахівців, так і самих киян", - додав мер.

За словами Черновецького, у 2006 році фінансування програми "Твій будинок - твій двір" збільшили на 38 млн. грн. Роботи з благоустрою при будинкових територій виконані на 43 млн. грн.

Мер підкреслив, що в нинішньому році буде збільшена зарплата робітникам ЖЕКів, оновлений їхній інвентар, надано новий спецодяг.

За твердженням мерії, передбачені бюджетні кошти на ремонт і заміну системи внутрішнього теплозабезпечення житлових будинків, реконструкцію кварталів застарілого житлового фонду, заміну і модернізацію ліфтів.

За інформацією "Газети по-київськи", платня Черновецького складає 5644 грн. на місяць.

Втім, з огляду на надбавки за 1-й ранг держслужбовця, кандидатську ступінь і звання "Заслужений юрист України", вислугу років та інтенсивність праці, а також щомісячну премію в розмірі 60% від посадового окладу, мер щомісяця одержує 17 656 грн. 40 копійок.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді