Черновецький знову значно піднімає тарифи

П'ятниця, 13 квітня 2007, 13:32

Київська міськадміністрація має намір внести на затвердження столичної міськради влітку нові тарифи по квартплаті, розраховані для кожного житлового будинку, і ці тарифи будуть значно вище діючих.

Про це в інтерв'ю журналістам у п'ятницю повідомив начальник головного управління з питань цінової політики Київської міськадміністрації Василь Яструбинський.

Він відзначив, що на даний момент головне управління з питань цінової політики розробляє тарифи по квартплаті по кожному з 11 тисяч житлових будинків у столиці.

"І тоді два абсолютно однакових будинки, що стоять поруч, можуть мати абсолютно різні тарифи", - відзначив Яструбинський.

Зокрема, це залежатиме від площі прибудинкової території, наявності дитячої або спортивної площадок.

"І, наперед говорю, що ці тарифи будуть набагато вище, ніж ті, які є на сьогоднішній день", - підкреслив Яструбинський.

Він нагадав, що, відповідно до рішення Київради, тарифи були введені з підвищенням в 1,8 рази. Разом з тим, ці тарифи практично не покривають собівартості послуг по утриманню прибудинкової території.

"У деяких районах квартплати не вистачає навіть на зарплату двірникам, сантехнікам і іншим працівникам ЖЕКу", - підкреслив Яструбинський.

При цьому він також підкреслив, що тариф залежатиме від кількості послуг, які надаються його мешканцям, на його розмір не може впливати ні вік, ні стан будинку.

Зокрема, у тариф по квартплаті буде включено і підвищення заробітної плати для двірників до 2000 грн., про що повідомив раніше мер Києва Леонід Черновецький.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді