Черновецький на День Києва запустить зміїв і ролерів

Вівторок, 17 квітня 2007, 14:24

Київська міська державна адміністрація затвердила перелік заходів до Дня Києва 26 і 27 травня, до якого увійшли фестиваль повітряних зміїв і ролер-марафон.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-службу КМДА.

У рамках Дня Києва 24 травня о 12:00 біля будинку Київміськадміністрації на Хрещатику, 36 відбудеться церемонія вручення художньої премії "Київ".

Фестиваль повітряних зміїв розпочнеться 26 травня о 11:00 у Музеї архітектури й побуту в Пироговому.

У цей же час стартує чемпіонат України з велоспорту за маршрутом: Майдан Незалежності, вулиці Хрещатик, Червоноармійська, Льва Толстого, Червоноармійська, Хрещатик, Європейська площа, Майдан Незалежності.

Біля арки Дружби народів о 12:00 26 травня відкриється фестиваль громадських організацій, а з 15:00 до 19:00 там відбудеться міжнародний турнір зі спортивного скелелазіння "Українські вертикалі", яке триватиме й 27 травня.

Крім того, 26 травня о 12:00 розпочнеться концерт на Співочому полі Печерського ландшафтного парку, о 18:00 - концерт "Свято краси в місті краси" на Європейській площі, о 19:00 - концерт на Майдані.

27 травня о 8:30 стартує міжнародний благодійний легкоатлетичний пробіг "Під каштанами" за маршрутом Майдан Незалежності, вулиці Хрещатик, Червоноармійська, Льва Толстого, Червоноармійська й у зворотному напрямку.

"Київський ролер-марафон" від Майдану до Бесарабської площі проходитиме з 9:00.

З 13:00 по 17:00 на Хрещатику відбудеться кубок Києва з вуличного баскетболу, з 15:00 по 17:00 на Майдані й Хрещатику - фестиваль-турнір східних бойових мистецтв, з 17:00 по 21:00 біля арки Дружби народів - міжнародний турнір з кікбоксингу.

Також увечері 27 травня пройдуть святкові концерти на Майдані, Європейській площі й на Співочому полі.

Святкування закінчиться о 20:00 шоу феєрверків з лазерними ефектами, яке відбудеться на Трухановому острові й по вулиці Набережно-Хрещатицькій.

Як відомо, раніше Головне управління культури й мистецтв Київміськадміністрації вирішило провести фестиваль феєрверків у День Києва 27 травня.

Також Київська міськрада вирішила у День Києва провести театралізоване свято "Золоті Ворота", однак необхідне фінансування (5,55 млн. гривень) не виділила.

Традиційно в День Києва, який святкується в останню неділю травня, в столиці проводяться змагання з плавання в ластах, фестиваль швидкої їжі й напоїв, а також концерти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді