На киян все-таки чекає новий тарифний наступ?

Вівторок, 24 квітня 2007, 11:36

На найближчій сесії Київської міської ради планується розглянути питання про внесення змін у бюджет Києва на 2007 рік.

Про це заявив депутат Київради від фракції блоку "Наша Україна" Дмитро Андрієвський, повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу депутата.

Андрієвський стверджує, що цими змінами заплановано "зняти зі статті "Соціальний захист і соціальне забезпечення" 207 млн. грн".

"Ці гроші у вигляді дотації одержать підприємства-постачальники житлово-комунальних послуг і енергогенерувальні компанії. Заручниками знову стануть мешканці столиці. Дотація йде з бюджету, значна частина якого формується за рахунок податків громадян", - сказав Андрієвський.

"Обґрунтування чинних на сьогодні тарифів дуже сумнівне. На наданих депутатам розрахунках стоять підписи тільки зацікавлених осіб - представників підприємств-постачальників послуг", - зазначив депутат Київради.

"Жоден з чиновників, що відповідає за тарифи, свій підпис під цими обґрунтуваннями поставити не наважився. Аудит дотепер не проводиться. І якщо з приходом весни тарифне питання втратило свою актуальність для киян, то столична влада побачила нову можливість для чергового тарифного наступу", - наголосив він.

Як відомо, раніше перший заступник голови Київської міськадміністрації Анатолій Голубченко заявив, що КМДА має намір відмовитися від підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги протягом декількох років.

Бюджет Києва на 2007 рік був прийнятий 28 грудня 2006 року. Загальний обсяг надходжень у міськбюджет на 2007 рік - 13464851,7 тис. грн., у тому числі субсидій з державного бюджету - 2087826,6 тис. грн.

Витрати бюджету складають 13455751,70 тис. грн. Крім того, у бюджеті на виплату допомоги родинам з дітьми, малозабезпеченим родинам, інвалідам з дитинства і дітям-інвалідам, а також тимчасової державної допомоги дітям передбачено 435627,3 тис. грн.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді