Ющенко віддав шану героям Чорнобиля. А Європі покажуть "звіра"

Четвер, 26 квітня 2007, 08:25

Президент Віктор Ющенко взяв участь у поминальному молебні та церемонії покладання квітів до Меморіального кургану "Героям Чорнобиля".

Заходи відбулися у Києві з нагоди 21-ї річниці Чорнобильської аварії, що відзначається 26 квітня, повідомляє прес-служба президента.

У поминальних заходах також взяли участь секретар РНБО Віталій Гайдук, Глава секретаріату президента Віктор Балога, перший заступник голови секретаріату Олександр Шлапак, київський мер Леонід Черновецький, громадські та політичні діячі, ліквідатори аварії на ЧАЕС, родичі загиблих.

Після покладання квітів учасники заходу запалили свічки біля підніжжя меморіалу в пам’ять про загиблих під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Після цього митрополит Київський і всієї України Володимир (Сабодан) провів поминальний молебень.

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання під звук дзвонів.

Після цього Ющенко встановив свічку в пам’ять про загиблих у Храмі Входу Господнього в Єрусалим (Чорнобильська церква).

***

У Європейському Союзі в 21 річницю з дня аварії на Чорнобильській АЕС відбудеться презентація документального фільму "Звір спить", присвяченого Чорнобильській трагедії.

Як повідомили у місії України при ЄС у Брюселі в четвер, презентація відбудеться в Генеральному директораті Єврокомісії з питань захисту навколишнього середовища.

Стрічка ознайомить глядачів з історією і наслідками аварії на ЧАЕС, у тому числі і для жителів регіонів, що прилягають до зони відчуження, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Захід організовано представництвом України при ЄС разом з Єврокомісією з метою "інформувати громадськість Євросоюзу про глобальну антропогенну ядерну катастрофу в історії Європи".

Як відомо, аварія на Чорнобильській атомній електростанції сталася 26 квітня 1986 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді