Київрада звалила столичні кінотеатри в один "колгосп"

П'ятниця, 27 квітня 2007, 10:08

Київська міська рада ухвалила рішення про створення на базі комунальних кінотеатрів комунального підприємства "Київкінофільм", до складу якого повинні увійти 19 столичних кінотеатрів.

До числа кінотеатрів, що підлягають реорганізації, увійшли "Єреван", "Алмаз", "Старт", "Смолоскип", імені Чапаєва, "Пролісок", "Промінь", "Салют", "Братислава", "Лейпциг", "Ленінград", "Молодіжний", "Росія", імені Шевченка, імені Гагаріна, "Київська Русь", "Флоренція", "Жовтень" та "Екран", пише "Комерсант-Україна".

Депутати міськради вважають, що створення подібного об'єднання дозволить ефективніше використовувати комунальне майно, забезпечить поліпшення якості і конкурентноздатності українського кіно, упорядкує систему управління цілісними майновими комплексами кінотеатрів.

За рішенням Київради, статутний фонд "Київкінофільму" повинен складати як мінімум 5 тис. грн. Нове підприємство буде підпорядковуватися головному управлінню культури і мистецтв Київської міської державної адміністрації.

Водночас керівники комунальних кінотеатрів ставляться до рішення міської влади негативно.

"Вони намагаються об'єднати працюючі кінотеатри з непрацюючими, комунальні підприємства з акціонерними товариствами. Якби влада дійсно хотіла поліпшити роботу комунальних кінотеатрів, вони б об'єднали непрацюючі кінотеатри і піднімали б їх, як було зроблено в Москві",– зазначив директор кінотеатру "Флоренція" Геннадій Шевчук.

У свою чергу, директор кінотеатру "Жовтень" Людмила Горделадзе наполягає на тому, що довірене їй підприємство давно передане в оренду трудовому колективу.

"Ми пройшли всі суди, і зараз у нас працює комісія, яка проводить ліквідацію комунального підприємства "Кінотеатр "Жовтень". Влада Києва, звичайно, може включити наш кінотеатр до складу "Київкінофильму", але тільки після 2020 року, коли мине термін оренди", - сказала вона.

На думку Горделадзе, створення підприємства "Київкінофільм" – "це чітка корупційна схема".

"Ми очікуємо рейдерських наїздів", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді