Київські майдани злякали Європу

П'ятниця, 11 травня 2007, 16:34

Європейська комісія вирішила відкласти святкування Дня Європи в Києві до врегулювання політичної ситуації в Україні.

Про це журналістам заявили голова представництва Єврокомісії в Україні Ієн Боуг і заступник голови Київміськдержадміністрації Віталій Журавський, повідомляють "Українські новини".

За словами Боуга, присутність великої кількості людей на вулицях Києва завжди потребує ретельного управління, а цього року організатори Дня Європи зіштовхнулися з тим, що на вулицях будуть дві великі групи людей із протилежними політичними поглядами.

Також, за його словами, Єврокомісія провела консультації із владою Києва, Міністерством закордонних справ і представниками всіх політичних сил і прийняла рішення, що за таких обставин найкраще буде відкласти святкування Дня Європи.

"Ми сподіваємося на проведення Дня Європи, як тільки дозволить ситуація", - сказав Боуг.

При цьому він зазначив, що це не вплине на проведення цього свята в інших містах України.

За словами Журавського, київська влада розглянула різні варіанти можливості перенесення святкування в інші місця міста, однак представники Києво-Печерської лаври виступили проти проведення Дня Європи на Співочому полі, а в інших місцях немає можливості забезпечити відповідний рівень святкування.

"Це повинен бути Хрещатик, це повинен бути Майдан Незалежності", - сказав Журавський.

Він повідомив, що планувалося, що в заході візьмуть участь понад 100 тис. осіб, але через наявний політичний конфлікт це зробити неможливо, тому що не можна забезпечити відповідний громадський порядок.

При цьому Журавський підкреслив, що київська влада гарантує проведення Дня Європи за умови врегулювання політичної ситуації.

Раніше Єврокомісія планувала проведення святкування Дня Європи в Києві 19 травня, і Ялті - 30 червня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді