Яценюк готує День Європи й стає грізним

Середа, 16 травня 2007, 10:00

Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк заявляє, що День Європи в Києві буде перенесено на 2 або 9 червня.

"У Києві було прийнято рішення про перенесення Дня Європи, але День Європи відбудеться або 2, або 9 червня", - заявив Яценюк у ході селекторної наради з керівництвом обласних держадміністрацій у середу в Києві.

Він зазначив, що мав розмову на цю тему з мером Києва Леонідом Черновецьким, який запевнив його, що Київ готовий до проведення цього заходу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У той же час, Яценюк доручив головам облдержадміністрацій надати в МЗС протягом 3 днів план святкування Дня Європи в Україні в обласному і районному масштабі.

Міністр також закликав глав областей тримати це питання на "персональному контролі".

"Я сьогодні до кінця дня зроблю доповідь президенту України і прем'єр-міністру. Де будуть зірвані святкування Дня Європи, будете мати розмову вже не зі мною", - наголосив Яценюк.

Крім того, він попросив голів обладміністрацій передати доручення про підготовку до Дня Європи в райони. За його словами, до кінця дня буде підготовлено таке доручення офіційне.

Яценюк висловив стурбованість тим, що, крім 6 областей, в Україні не зацікавлені в підготовці і проведенні Дня Європи.

Він запропонував у рамках цього свята провести протягом травня-червня спеціальні уроки з теми Європи і Європейського союзу в середніх навчальних закладах, лекції у вузах, концертні й інформаційні заходи, а також круглі столи з залученням громадських організацій, учених, а також політичних сил, але без політизації.

Яценюк попросив голів облдержадміністрацій відреагувати на це доручення протягом 2 днів. "Ті, хто не встигає у встановлений указом президента термін підготуватися - а там визначалася дата 19 травня, - у вас є ще реально перша декада червня, оскільки в Києві День Європи буде проведений чи 2, чи 9 червня", - сказав міністр.

Крім того, починаючи з 2007 року, МЗС має намір оголосити конкурс на краще європейське місто в країні.

"Починаючи з цього року, ми хотіли б оголосити конкурс на найкраще європейське місто, для того, щоб святкування Дня Європи починати не з Києва, а з того міста, що протягом року виграє відповідне право проводити і починати День Європи в Україні", - заявив Яценюк.

За його словами, для проведення цього конкурсу будуть проведені відповідні переговори з постійним представником Європейської комісії. "Це буде наше спільне рішення", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді