Волонтери Євросоюзу пропагуватимуть в Україні солідарність без політики

Четвер, 17 травня 2007, 08:20

Волонтери з Німеччини та Польщі розпочали двотижневу подорож центрально-східними регіонами України.

Громадські активісти розповідатимуть молодим українцям про Європейський союз та можливості навчання в країнах ЄС, повідомляє "Німецька хвиля".

П’ятнадцятеро німецьких та польських громадських молодіжних лідерів планують об’їхати з освітньою кампанією п’ять українських областей.

Вони мають на меті "пропагувати солідарність європейців та здолати стереотипи, які існують в українців щодо ЄС", каже організатор акції від української сторони Дар’я Каленюк.

"Євроавтобус направлений на маленькі міста України, тому що серед даного прошарку населення дуже низький рівень поінформованості що таке Євросоюз", - зазначила вона.

Офіційна мова акції – українська. Її спеціально вивчили німецькі та польські молодіжні активісти для ефективного спілкування з українськими ровесниками.

Керівник проекту В’ячеслав Гусев упевнений, що саме завдяки цьому молоді українці так гостинно приймають однолітків з Європи.

"Молодь дуже цікавиться питаннями якості освіти в ЄС, ролі молоді, її можливостями. Ми намагаємося обходити політичні питання. Всі дуже позитивно налаштовані", - зазначив він.

У четвер євроавтобус курсуватиме по Житомирської області.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді