Янукович доручив терміново ощасливити пенсіонерів без підпису Ющенка

Середа, 23 травня 2007, 12:55

Прем'єр Віктор Янукович доручив Міністерству праці і соціальної політики почати підготовку до підвищення пенсій і зарплат з 1 червня, передбаченого змінами до Держбюджету на 2007 рік, ухваленими Верховною Радою 4 травня.

Про це на прес-конференції заявив міністр праці і соціальної політики Михайло Папієв, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Є доручення прем'єр-міністра України. Він доручив сьогодні Міністерству праці і соціальної політики в межах повноважень Кабінету міністрів здійснити можливі заходи для того, щоб з 1 червня пенсіонери одержали підвищення пенсій, непрацюючі інваліди I і II групи одержали доплати до пенсій, а працівники бюджетної сфери одержали підвищення зарплат у зв'язку з введенням другого етапу єдиної тарифної сітки", - заявив Папієв.

Він пояснив, що у зв'язку з політичною ситуацією, що склалася, ухвалений парламентом 4 травня закон, у якому передбачені підвищення пенсій і зарплат, досі не підписаний президентом Віктором Ющенком, а для того, щоб підвищення відбулося з 1 червня, повинна бути проведена істотна підготовка.

"Цей закон стосується 17 млн громадян України. Щоб ми могли підготувати близько 40 тис. наказів по бюджетних установах, щоб ми могли підготувати програми забезпечення для підвищення пенсій, і щоб громадяни не відчули результатів політичної кризи, є доручення прем'єр-міністра України", - відзначив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді