Журналісти просять Черновецького припинити цензуру й "заказуху" на Луценка і Кличка

Четвер, 24 травня 2007, 14:21

Трудовий колектив газети "Вечірній Київ" просить Київську міську раду перешкодити втручанню Київської міської держадміністрації в роботу видання і здійсненню цензури.

Про це журналістам повідомили перші заступники головного редактора "Вечірнього Києва" Руслан Малашенко і Вікторія Бевзо, передає "Обком" з посиланням на "Українські новини".

Вони сказали, що в Київміськадміністрації створений своєрідний інформаційний центр, що курує комунальні засоби масової інформації і дає вказівки, що й у якому вигляді публікувати або давати в ефір.

Зокрема, за їхніми словами, вказівки виходять від радника мера Києва Леоніда Черновецького Казбека Бектурсунова, начальника Головного управління зі зв'язків з громадськістю і взаємодії зі ЗМІ Тетяни Васильєвої та виконуючого обов'язки головного редактора газети "Хрещатик" Дмитра Джангірова.

У трудового колективу є докази у вигляді аудіозаписів та листів електронною поштою, що містять вказівки цих людей.

Зокрема, за словами Малашенка, у газету надходили вказівки розміщати замовлені статті, спрямовані проти депутата Київради Віталія Кличка та лідера блоку свого імені Юрія Луценка.

Після того, як Малашенко відмовився розміщати ці замовлені статті в газеті, у терміновому порядку був призначений новий в.о. головного редактора газети Роман Костриця.

Після цього частина устаткування "Вечірнього Києва" була перевезена з офісу газети по вулиці Гречко в офіс газети "Хрещатик" по вулиці Володимирській.

Малашенко підкреслив, що у зв'язку з цим трудовий колектив "Вечірнього Києва" не бере участь у створенні газети, і номери, що вийшли 21-23 травня з замовленими статтями, не робилися співробітниками газети.

Водночас, в офісі "Вечірнього Києва" відключено Інтернет та телефон.

Також, за словами Бевзо, Васильєва заборонила трудовому колективу спілкуватися з журналістами інших видань і розповідати про ситуацію в газеті.

Також колектив виступає проти створення Київрадою "Київського медіа холдингу".

"Ми звертаємося до депутатів звернути увагу на створення майбутнього холдингу, для того, щоб запобігти зібранню всіх ЗМІ під одним дахом, тому що тиск буде йти не по всіх підприємствах, а в одну точку", - заявила Бевзо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді