Яценюк, Гриценко й Шуфрич повернули українців з Палестини

Четвер, 21 червня 2007, 09:09

Громадяни України, евакуйовані з Палестини, прибули до України.

Як повідомляє газета "Сегодня", у четвер вранці літак із евакуйованими українцями благополучно приземлився в міжнародному аеропорту "Бориспіль" під Києвом.

Всього повернувся 91 українець, 65 із яких – діти, а 26 – жінки.

Як повідомили у Міністерстві оборони, евакуйованих з Амману (столиця Йорданії, де після евакуації з Палестини перебував 91 українець) доставив о 4 ранку пасажирський літак ТУ-154, завантажений провіантом, водою та групою військових. Літак для евакуації було терміново надано Міноборони на прохання МЗС.

У аеропорту переселенців зустрічали міністр закордонних справ Арсеній Яценюк і міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич, співробітники МНС і "швидкої допомоги", а також родичі.

За словами Шуфрича, в секторі Газа поки що залишилися 50 осіб, які не побажали покинути Палестину, але МЗС та МНС готові будь-якої хвилини допомогти їм евакуюватися.

Як повідомив у середу Яценюк, 12 осіб з числа евакуйованих, залишаться у Києві, для них передбачено проживання та харчування.

"Україна є першою країною, яка провела евакуацію своїх громадян, після нас залишилась Росія та інші країни", - сказав він, зазначивши, що Україна готова допомогти в евакуації громадянам інших країн, зокрема Росії.

Переговори щодо евакуації українців тривали 4 дні і були пов’язані з необхідністю надання гуманітарного коридору, про що Україна вела консультації з усіма політичними силами, які знаходяться у Секторі Газа, а також з Йорданією, Ізраїлем та Сирією.

Як відомо, у зв`язку із загостренням ситуації в Секторі Газа Палестинської національної автономії, до Посольства України в Ізраїлі звернулися громадяни України, які проживають у даному регіоні, з проханням вивезти їх за межі зони бойових дій.

Кабінет міністрів України виділив 450 тис. грн. для евакуації українців.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді