Янукович придумав українцям нові закордонні паспорти

Вівторок, 26 червня 2007, 13:19

Уряд затвердив новий технічний опис і зразок бланку нового закордонного паспорта громадянина України.

Відповідна постанова була прийнята на засіданні Кабінету міністрів у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, внесення даних у бланки документів здійснюється в паспорті "способом лазерного гравіювання або способом принтерного друку", у проїзному документі - способом принтерного друку фарбою чорного кольору українськими літерами.

Паспорт оформлюється на період до 10 років. У паспорті зазначається ім'я, прізвище, громадянство, дата народження, ідентифікаційний номер фізичної особи - платника податків і інших обов'язкових платежів, стать, місце народження, код органу, що видав документ, дата закінчення терміну дії документу.

Крім того, відповідно до постанови, вводиться нова транслітерація латинських букв.
Інформація про дітей вноситься на 2-у і 3-ю сторінку паспорта.

Як зазначається в пояснювальній записці МВС до проекту постанови Кабміну, закордонний паспорт нового зразка наближається "до рівня документів нового покоління, якими користуються в розвинутих європейських країнах".

"Введення паспорта буде сприяти прискоренню створення єдиного державного реєстру фізичних осіб, що значно поліпшить рівень обслуговування громадян у всіх структурах, що працюють з ідентифікаційними документами", - відзначають у МВС.

"Це також полегшить роботу правоохоронних органів і прикордонних служб, оскільки паспорт може захищати геометричну ідентифікацію громадянина і буде сприяти прискоренню процедури ідентифікації і реєстрації громадян України при переміщенні закордоном", - йдеться в пояснювальній записці.

Передбачається, що видані раніше закордонні паспорти старого зразка будуть дійсними на термін, зазначений у цих документах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді