Черновецький встановив нові тарифи паркування. Про 1 гривню можна забути

Вівторок, 10 липня 2007, 14:02

Київська міська держадміністрація вирішила ввести тарифи на паркування 3 гривні за годину, 5 гривень за годину і 7 гривень за годину залежно від зони паркування з 1 серпня.

Про це журналістам заявила заступник голови Київміськадміністрації Ірена Кільчицька, повідомляють "Українські новини".

"Тарифи затверджені, але вони будуть діяти з 1 серпня", - сказала вона.

Таким чином, у центрі міста, зокрема, на Європейській і Михайлівській площах, на вулицях Трьохсвятительській, Великій Житомирській, Володимирській, вулиці й площі Льва Толстого, Червоноармійській, Саксаганського, Еспланадній, Басейній, Шовковичній й Грушевського тариф за паркування становитиме 7 гривень за годину.

Тариф 5 гривень за годину буде діяти на парковках на вулицях Набережно-Хрещатицькій, Ярославській, у Ярославському провулку, на Нижньому Валу, Глибочицькій, Артема, Мечникова, Довженка, Індустріальній, Чоколовському бульварі, Червонозоряному проспекті, Московській площі, бульварі Дружби Народів і Набережному шосе.

Тариф 3 гривні за годину буде діяти на парковках інших вулиць міста, розташованих на вулицях від прилеглих до центру до меж Києва.

Разом з тим, Кільчицька зазначила, що ці тарифи будуть вводитися на парковках із серпня, але поступово, у міру обстеження парковок спеціальними комісіями адміністрації й установки для них мінімальних фінансових планів на день.

Також вона підкреслила, що ці тарифи будуть перехідними й будуть збільшуватися для окремих паркувань у міру обладнання їх додатковими сервісними послугами - відеоспостереженням і безготівковим розрахунком.

Крім того, Кільчицька зазначила, що Київміськадміністрація має намір організувати навчання для паркувальників у вигляді семінарів.

Як відомо, у червні Київська міська рада визначила комунальне підприємство "Київтранспарксервіс" єдиним оператором з паркування на території міста.

Раніше міськадміністрація вирішила з 18 квітня встановити єдиний тариф на паркування в розмірі 1 гривня за годину по всьому місту.

У серпні 2006 року Київміськадміністрація ввела диференційовані тарифи на паркування залежно від зони паркування, у результаті чого вартість паркування в центральній частині міста становила 10-30 гривень за годину.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді