Ющенко розповів, який комплімент вважає найкращим

Середа, 11 липня 2007, 13:53

Президент Віктор Ющенко наголошує, що питання допомоги та забезпечення повноцінного життя українців за кордоном було і залишається одним із пріоритетних для України.

Про це він заявив під час зустрічі з керівництвом Державного органу самоврядування українців Угорщини та членами президії Європейського конгресу українців, повідомляє прес-служба президента.

Крім того, Ющенко повідомив, що тема національних меншин та захищеності їхніх прав обговорювалася в ході його зустрічей з керівництвом Угорської Республіки у вівторок.

Зі свого боку голова ЄКУ Ярослава Гортяні висловила подяку Ющенкові за підтримку та сприяння діяльності української громади в Угорщині.

У зустрічі з керівництвом ДОС українців Угорщини та членами президії Європейського конгресу українців брала участь і дружина президента Катерина Ющенко.

Крім того, подружжя Ющенків разом з угорським президентом Ласлом Шойомом та його дружиною взяли участь у церемонії відкриття пам’ятника українському поету Тарасу Шевченку у Будапешті.

У своєму виступі президент України наголосив на винятковій ролі, яку відіграв Шевченко для української нації, формування української мови.

"Для нації це людина, яка впродовж останніх двох століть закликає до волі, до свободи, багато років навчає любові до свого народу", - сказав Ющенко.

Він підкреслив, що надзвичайно важливим є збереження у молодших поколіннях українців поваги до постаті Великого Кобзаря.

"Переконаний, що пам’ятник якраз і буде слугувати цій місії", - сказав президент, додавши що найкращим компліментом українському народу від будь-якої держави світу та нації є вшанування пам’яті Тараса Шевченка.

Фото з офіційного сайту президента України


Ющенко висловив вдячність владі Угорщини та Будапешта за сприяння у спорудженні пам’ятника, а також українській громаді Угорщини та митцям за участь у цьому.

"Це прояв нашої дружби, добросусідських відносин та любові між Україною та Угорщиною", - наголосив президент України.

У свою чергу Шойом високо оцінив національну самосвідомість української діаспори в Угорщині. "Цей пам’ятник має бути ознакою українсько-угорської дружби", - сказав він.

До пам’ятника Шевченкові було покладено квіти від глав двох держав, ДОС українців Угорщини та Європейського конгресу українців.

У ході церемонії відкриття монумент було освячено. На завершення урочистостей пролунав вірш Шевченка "Думи мої, думи мої".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді