Янукович і Лавринович встановили "порядок" зміни імені

Середа, 11 липня 2007, 16:38

Кабінет міністрів затвердив новий порядок зміни імені, по батькові й прізвища громадян.

Про це "Українським новинам" повідомила прес-служба Міністерства юстиції з посиланням на відповідну постанову, ухвалену урядом.

Відповідно до повідомлення, новий порядок був розроблений Мін'юстом і погоджений із Цивільним кодексом.

"Основне завдання постанови - визначення порядку розгляду заяви про зміну імені фізичної особи, установлення процедури перевірки документів для надання висновку про можливість зміни імені з метою реалізації права громадянина на зміну імені відповідно до вимог Цивільного кодексу України", - сказано у повідомленні.

Постанова визначає органи, у які подається заява про зміну імені, список необхідних документів, порядок, строки їхнього розгляду й перевірки.

Вона також передбачає, що при реєстрації зміни імені відділ реєстрації актів громадянського стану, дипломатичне представництво або консульська організація України видають заявникові свідоцтво про зміну імені.

Відомості про зміну імені підлягають обов'язковому внесенню в державний реєстр актів громадянського стану.

Після реєстрації зміни імені в паспорті й у закордонному паспорті громадянина України буде ставитися оцінка про те, що паспорт у зв'язку зі зміною імені підлягає обміну протягом 1 місяця.

Такі оцінки будуть ставити відділи реєстрації актів громадянського стану в паспорті громадянина України, а дипломатичні представництва або консульські установи України - у паспорті для виїзду за кордон.

Як відомо, раніше Мін'юст подав на розгляд Кабміну концепцію електронного обліку громадянського стану.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді