Українці зрозуміли, що майже не можуть вплинути на ситуацію

П'ятниця, 13 липня 2007, 12:00

44% українців вважають, що право обирати собі владу в народу існує, а 47% - що його немає.

Такі результати соціологічного опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" і фірмою "Юкрейніан соціолоджи сервіс", повідомляє Ліга.

Як повідомляли у фонді, у порівнянні з травнем 2004 року, оцінки наявності прав і всвобод покращилися, особливо щодо права на мітинги і демонстрації (на 14%), права обирати собі владу (на 15%), права на свободу слова (на 12%), на справедливе судочинство (на 13%).

Водночас, на сьогодні більшість населення (57%) вважає, що в Україні існує свобода для діяльності опозиційних політичних сил і що в засобах масової інформації досить часто і дуже часто представлені точки зору як влади, так і опозиції (так вважають 58%).

Разом із тим, громадяни України відчувають надзвичайно малу можливість впливати на ситуацію в країні взагалі й у містах і селах, де вони проживають.

Вважають, що можуть чинити вирішальний або значний вплив на те, що відбувається в Україні, тільки 4%, 35% кажуть про невеликий чи зовсім малий вплив, а 53% стверджують, що взагалі жодного впливу на ситуацію в країні здійснювати не можуть.

Загальноукраїнське опитування дорослого населення України був проведений 19 червня - 2 липня 2007 року. Методом інтерв'ю опитані 2000 респондентів у віці від 18 років. Дослідження фінансувалося грантом Міжнародного Фонду "Відродження".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді