Донецьк спішить на допомогу потерпілим на Львівщині

П'ятниця, 20 липня 2007, 13:59

Донецька область відправить гуманітарну допомогу мешканцям селища Ожидів у Львівській області, що опинилося в зоні техногенної катастрофи після аварії потяга з фосфором.

У п'ятницю з Донецької області відправиться вантажівка з 15 тоннами мінеральної води і медичних препаратів (сорбенти) для потерпілих, повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

Таке рішення прийняли депутати Донецької облради 5 скликання у відповідь на звернення голови Ожидівської сільради Олександри Шах надати необхідну допомогу.

Ініціатива ця виходила від депутата облради Миколи Гладких, президента наглядової ради ЗАТ "Золотий колодязь" (виробник мінеральних вод).

Крім того, Донецька облрада заявила про готовність прийняти 50 дітей для оздоровлення в північній зоні регіону, місті Святогорськ.

"Вже з 8 серпня малюки з Львівщини зможуть отримати належну медичну та психологічну допомогу у дитячому оздоровчому центрі", - сказано в телеграмі голови Донецької ОДА Володимира Логвиненка до керівника Львівської області Петра Олійника.

Як відомо, раніше голова сільради Ожидова заявила про недостачу медикаментів і питної води в районі катастрофи і звернулася до всіх "людей дорої волі" з проханням надати "просту допомогу – мінеральну воду, активоване вугілля...".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді