Уряд закріпив середню прогнозну ціну за квадратний метр житла

Четвер, 26 липня 2007, 11:51

Міністерство регіонального розвитку і будівництва установило середню прогнозну опосередковану вартість будівництва житла на 2008 рік у розмірі 3895 грн. за 1 кв. м.

Це закріплено розпорядженням Мінрегіонбуду від 12 липня 2007 року відповідно до Порядку визначення і застосування показників опосередкованої вартості будівництва житла в регіонах України, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Максимальне значення опосередкованої вартості будівництва встановлене в Києві (4386 грн. за 1 кв. м).

Крім того, найбільш високі показники опосередкованої вартості будівництва закріплені в Севастополі (4198 грн./кв. м) і Автономній республіці Крим (4099 грн./кв. м).

Найнижчі показники опосередкованої вартості встановлені для Кіровоградської (3496 грн./кв. м), Луганської (3563 грн./кв. м) та Хмельницької (3569 грн./кв. м) областей.

Як раніше повідомлялося з посиланням на заступника міністра регіонального розвитку і будівництва Анатолія Беркуту, опосередкована вартість будівництва житла в середньому по Україні складає 3400 грн./кв. м, по Києву - 3800 грн./кв. м.

Показники опосередкованої вартості будівництва застосовуються при визначенні обсягів державних інвестицій, що спрямовуються на будівництво житла, а також розміру пільгових кредитів, наданих окремим категоріям громадян відповідно до законодавства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді