У центрі Києва знову щось вириють і побудують 130-метрову вишку

Четвер, 5 липня 2007, 18:27

У центрі Києва побудують 130-метровий готельний комплекс на вулиці Хрещатик, 5 і багатофункціональний комплекс у підземному просторі від Майдану Незалежности до стадіону імені Лобановського.

Таке рішення ухвалила Науково-технічну рада Міністерства регіональної політики після розгляду питання про будівництво цих комплексів компанією "Грааль", повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За словами керівника даного проекту, архітектора Андрія Пашенька для реалізації будівництва готелю і підземного комплексу на сьогоднішній день не існує розроблених нормативів.

Це пов'язане з тим, що висота готельного комплексу планується на рівні 130 м і автоматично відносить його до експериментального будівництва.

Що стосується підземного комплексу, то він сполучить у собі суспільні функції і підземний паркинг, що також не передбачено існуючими нормативами.

Пашенько відзначив, що висота готелю буде нижче дзвіниці Печерської лаври.

Схема підземного комплексу нагадує схему існуючого торгово-розважального комплексу "Глобус".

Новаторством даного проекту є сполучення суспільних функцій з підземним паркингом.

За словами Пашенька, зараз закінчуються пошукові роботи, виходить дозвіл Київської міської державної адміністрації на часткове перекриття Хрещатика.

Даний проект уже пройшов стадію містобудівних обґрунтувань на містобудівній раді Києва, де авторам проекту рекомендували продовжити роботу над ним.

Як повідомлялося раніше, Київрада продала земділянку на Хрещатику, 5 площею 0,2 га за 8,735 млн. гривень компанії "Грааль".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді