У Януковича кажуть, що у соціалці перейшли від "преференцій" до "розвитку"

П'ятниця, 10 серпня 2007, 16:18

Міністр праці й соціальної політики Михайло Папієв вважає успішною діяльність Кабінету міністрів у соціальній сфері за рік роботи.

Про це він заявив на брифінгу, повідомляють "Українські новини".

За словами Папієва, програма соціальних пріоритетів, що була прийнята урядом восени 2006 року, успішно виконувалася, про що свідчать відповідні економічні показники.

"Уряд зміг перейти від політики соціальних преференцій до політики соціального розвитку", - сказав Папієв.

Він повідомив, що серед пріоритетів уряду в цій сфері на наступний рік підвищення заробітної плати, значне підвищення пенсій, зокрема, подолання "зрівнялівки", адресна підтримка соціально незахищених верств населення, а також поліпшення демографічної ситуації в Україні

"Ухвалено рішення... при народженні 1 дитини буде виплачуватися 11,7 тис. гривень, при народженні 2 дитини - 25 тис. гривень і наступної дитини – 50 тис. гривень", - сказав Папієв.

При цьому міністр зазначив, що програма з поліпшення демографічної ситуації також буде стосуватися виплат дітям до повноліття й забезпечення житлом сімей, у яких більше двох дітей.

Як відомо, у середині вересня 2006 Кабмін схвалив державну програму економічного й соціального розвитку України на 2007 рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді