Таксисти можуть поки не перекривати дороги Рудьковському: номери іще ті ж

Середа, 15 серпня 2007, 14:40

Найбільша телекомунікаційна компанія "Укртелеком" відклала введення нових скорочених номерів, зокрема, екстрених і аварійних служб.

Про це журналістам заявив заступник голови правління "Укртелекому" Ігор Сиротенко, повідомляє "Обком" із посиланням на "Українські новини".

Сиротенко також зазначив, що перехід зупинений по всій Україні до моменту затвердження плану переходу телефонної мережі загального користування на нову систему нумерації.

"Ми хочемо, щоб це були якомога менші строки, тому що в нас стоїть устаткування, ми вклали купу грошей, нам потрібні нові номери, для того, щоб ми могли їх продавати, щоб могли компенсувати ті витрати, що вже понесли", - сказав Сиротенко.

Заміна номерів проводитиметься безкоштовно для наявних власників коротких номерів, а нові будуть платити тільки за одержання вже нового номерного ресурсу.

Як відомо, 5 вересня "Укртелеком" мав намір увести нові номери екстрених і аварійних служб у Києві.

Міністерство транспорту і зв'язку разом із національною комісією регулювання зв'язку просили "Укртелеком" призупинити введення нових номерів.

Зміна нумерації пов'язана з переходом на нову систему нумерації відповідно до державного плану нумерації України.

Проти зміни номерів виступали, у свою чергу, служби таксі, тому що пропонований їм чотиризначний єдиний номер виклику таксі, на їхню думку, складно запам'ятовується і призведе до втрати клієнтів, тоді як на "розкручування" колишніх тризначних номерів відповідні компанії вкладали чималі кошти протягом декількох років.

Вони також заявляли про готовність перекрити дороги, у випадку якщо Міністерство транспорту і зв'язку не скасує низку наказів, зокрема, про введення індексної нумерації телефонів спеціальних служб.

Українські новини,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді