У Януковича знайшли гроші на головну врочисту браму?

Понеділок, 6 серпня 2007, 13:33

Міністерство регіонального розвитку і будівництва доручило корпорації "Укрреставрація" і Національному заповіднику "Софія Київська" забезпечити в повному обсязі виконання робіт з реконструкції і реставрації пам'ятника архітектури "Золоті ворота" і його здачу в експлуатацію як музею до кінця поточного року.

Таке рішення було ухвалено на нараді з питань виконання робіт щодо реконструкції і реставрації спорудження павільйону "Золоті ворота", інформує Ліга з посиланням на повідомлення міністерства.

Присутній на нараді керівник відомства Володимир Яцуба акцентував увагу на важливості проведення реконструкції і реставрації "Золотих воріт" – головної, урочистої брами стародавнього Києва.

На його думку, одним із головних завдань є також відновлення механізму роботи піднімальних дерев'яних воріт, що, як відомо, були колись головним в'їздом у місто.

Крім того, як пролунало на нараді, уже ведеться робота щодо створення проекту експозиції музею "Золоті ворота".

Реалізація цього проекту буде коштувати музею близько 0,5 млн. грн.

Як відомо, процес реконструкції і реставрації павільйону "Золоті ворота" столичною владою був намічений на 2006-2008 роки.

У 2006 році була закуплена спеціальна деревина для облицювання валів воріт, а також устаткування для самого музею. Однак на цьому реставраційні роботи були припинені через відсутність фінансування.

Від початку планувалося, що в 2007 році на реконструкцію цієї визначної пам'ятки влада виділить близько 7 млн. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді