На Майдані Незалежності пропонують залити ковзанку

П'ятниця, 26 жовтня 2007, 15:17

Голова робочої групи з облаштування Хрещатика Київської міськради Ігор Добруцький пропонує збудувати на Майдані Незалежності ковзанку.

"Досить вже наметів і політики на Майдані. Головна площа країни повинна розважати людей", - цитує слова депутата "Комсомольська правда в Україні".

Залити лід пропонують навколо монумента Незалежності. За словами Добруцького, навколо "Калиноносиці" майданчик у два хокейні поля, де вільно зможуть кататися біля ста людей.

Ідею вже підтримали в Головному управлінні архітектури.

"Влітку на Майдані є водойм з фонтанами, у якому грають діти. Думаю, що тут же може бути і ковзанка, а посередині її може бути новорічна ялинка", - вважає головний архітектор міста Василь Присяжнюк.

Добруцький запевняє, що ідею підтримують заступник мера з питань архітектури Едуард Лещенко і головний художник Києва Віктор Глєба.

"Я вже переговорив з авторами реконструкції площі (майстерня Сергія Бабушкіна), вони готові приступити до проектування", - додав депутат.

Видання відзначає, що саме депутат Добруцький збирається ініціювати і більш серйозну реконструкцію Майдану: знести Лядські ворота, перенести Архістратига Михайла на купол або навіть на його первісне місце - до Головпоштамту, забрати "теплиці" із площі і висадити побільше дерев.

Усі ці пропозиції він пропонує винести на місцевий референдум, що, за його словами, провести нескладно. Для цього досить підписів двохсот киян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді