Місяць української книги в Україні організовують поляки

П'ятниця, 5 жовтня 2007, 13:33

З 15 жовтня до 15 листопада в книгарнях польської торговельної мережі ЕМПіК у 5 містах України пройде місяць української книги.

Про це заявила директор з маркетингу торговельної мережі ЕМПіК і мережі книгарень "Літера" Алла Сива на прес-конференції в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"З 15 жовтня до 15 листопада ми будемо знайомити українських читачів з українськими книгами й українськими авторами", - сказала вона.

За словами Сивої, на сьогодні в Україні відкриті 5 магазинів мережі ЕМПіК - 2 у Києві, по одному в Одесі, Дніпропетровську і Миколаєві, а до кінця року будуть відкриті ще два - у Харкові і Полтаві.

У рамках акції протягом місяця в магазинах ЕМПіК будуть проходити культурні вечори і заходи, у ході яких читачі особисто будуть мати можливість познайомитися з українськими авторами.

Серед них Андрій Курков, Тетяна Винокурова-Садиченко, Лада Лузіна, Василь Шкляр, Леонід Кононович, Дмитро Стус, Віра Агєєва, Богдан Жолдак, Ірен Роздобудько, Отар Довженко, Марина Соколян та інші.

Стус зокрема відзначив, що "такий місячник допоможе створити літературне середовище" в Україні.

"Сьогодні в нас, на жаль, у літературі ситуація тусовочна: російськомовні автори - окремо, україномовні - окремо, усі вони між собою розділені ще на тусовки. Потрібно якось це все об'єднати... Думаю, ця акція - крок у правильному напрямку", - додав він.

На думку керівника видавництва "Фоліо" Олександра Красовицького, місяць української книги допоможе "покупцю повернутися обличчям до письменника", а з приходом нового формату магазинів ЕМПіК "для українського письменника настануть принципово нові часи".

У свою чергу гендиректор торговельної мережі "ЕМПіК" Україна Вольфганг Керн висловив надію, що незабаром книжкові супермаркети будуть сприймати не як магазини, а як місце, де українці зможуть ближче познайомитися з автором.

За словами Сивої, у магазинах мережі крім української книги будуть представлені книги на різних мовах світу, а також міжнародна преса, зокрема, англійською мовою.

Сива також відзначила, що магазини ЕМПіК стануть тим місцем, де кожний зможе прийти і "у спокійній обстановці прочитати книгу, від початку до кінця і покласти її назад на полицю".

Польська торговельна мережа ЕМПіК з'явилася на українському ринку в 2006 році. Вона є частиною холдингу Empik Media & Fashion. Також ця компанія придбала 65% акцій ЗАТ "Мережа книжкових супермаркетів "Літера".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді