Що робив Ющенко на острові Зміїний?

Вівторок, 6 листопада 2007, 14:27
Президент Віктор Ющенко відвідав село Біле, розташоване на острові Зміїний. Як повідомляє президентська прес-служба, він оглянув приміщення поштового відділення Одеської філії державного підприємства "Укрпошта" та маяковий комплекс ДП "Укрдержгідрографія".

Окрім того, президент відвідав археологічну експозицію, що представлена в місцевому музеї.

Під час перебування на острові Ющенко вручив паспорти громадянина України нового зразка військовослужбовцям прикордонної застави о. Зміїний і наприкінці церемонії подарував особовому складу прикордонного поста комп’ютер.

Президент також поклав квіти до пам’ятного знаку загиблим у Першій і Другій світових війнах морякам і взяв участь у символічній посадці соснового бору.

"За підсумками відвідання острову Глава держави висловив переконання, що проблеми Зміїного – це не лише проблеми регіону, а й держави. За його словами, для їх вирішення потрібно, насамперед, щорічно фінансувати програми розвитку його інфраструктури. Йдеться, передусім, про енергетичне забезпечення, забезпечення водою та добудову каналізаційної насосної станції, а також утилізацію відходів споживання і металобрухту", йдеться у повідомленні прес-служби.

Всі фото Миколи Лазаренка

Сьогодні для острова є актуальним питання берегоукріплення та завершення реконструкції споруджених тут будівель. Серед інших питань, що потребують вирішення, – забезпечення гарантованого транспортного сполучення, утворення науково-дослідних станцій тощо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді