"Конгеніальна комбінація", або Як депутат Київради Андрій Андрюшкін рішення суду купував

Четвер, 20 березня 2008, 13:45

Як відомо, остання сесія Київради завершилася нічим.

Ще зранку минулого четверга судовий виконавець Сергій Крайчинський та секретар Київради Олесь Довгий сміливо вимахували перед обличчями політичних опонентів ухвалою Радивилівського райсуду Рівненщини.

Це рішення нібито забороняло ЦВК реєструвати нових міських депутатів від БЮТ замість перебіжчиків і таким чином унеможливлювало зменшення промерської більшості.

Уже по обіді сміливості поменшало – з’явилася інформація про можливу фальсифікацію цього рішення.

І можливо, саме через невпевненість у "чистоті операції" керівництво Київради вирішило для перестраховки зосередитися на соціалці, а "наболілі" земельні питання розглянути якось іншим разом.

"Українська правда" вже писала про дивні обставини, за яких суд задовольнив цим рішенням позов бютівського перебіжчика Андрія Андрюшкіна.

Тепер історія отримала продовження – депутат ВР від БЮТу Андрій Портнов передав редакції постанову про порушення відповідної кримінальної справи за фактом підробки документу.

Згідно з документом, Андрюшкін був допитаний слідчим, якому фактично "щиросердно зізнався", що давав гроші для підготовки документу, який як потім з'ясувалося, був підроблений, наговоривши таким чином собі на майже 7 років тюрми.

Судячи з матеріалів допиту, депутат Андрій Андрюшкін, заплативши своєму знайомому Миколі Самолюку за свій же адмінпозов та клопотання до Радивилівського райсуду і власне за саме рішення суду, витратився тричі, - загалом на 15 тисяч доларів. І результатом вищевказаних подій, згідно з тією ж постановою слідчого стало... липове рішення суду.

При цьому передача грошей відбувалася без "відриву від виробництва" – місце зустрічі, а саме вул. Кудрявська, 23 у Києві, вказана в документі, є адресою "Київзеленбуду", заступником голови якого працює Андрюшкін.

Також очевидно, що часу на операцію було відведено небагато, оскільки депутат, отримавши папірець, одразу ж кинувся його реєструвати і оприлюднювати, що в підсумку призвело до прив’язки до цього скандалу імен низки високопосадовців.

Крім самого Андрюшкіна, лиха доля спіткала підрозділ примусового виконання рішень головного управління юстиції Києва, який зареєстрував документ, а також державного виконавця цього підрозділу Сергія Крайчинського, який впевненим голосом зачитував рішення суду на засіданні Київради.

І зовсім вже не повезло секретарю Київради, любителю слонів Олесю Довгому, якому Андрюшкін передав у коридорі документ, подарувавши таким чином не слона, а "качку". Якою, в свою чергу, Довгий і скористався як підставою для проведення тієї сесії Київради.

Андрій Андрюшкін

Наявність даної постанови і порушення кримінальної справи за фактом підробки документу "Українській правді" підтвердив начальник відділу зв’язків з громадськістю ГУ МВС України в Києві Володимир Поліщук. Пізніше це ж підтвердив і сам Андрій Андрюшкін, з яким "Українській правді" вдалося поспілкуватися телефоном протягом кількох хвилин.

Зокрема, він визнав, що 3 дні тому допитувався слідчим по справі щодо рішення Радивилівського райсуду і підтвердив наявність відповідної постанови. Також депутат підтвердив, що передавав гроші Миколі Самолюку, з яким нещодавно познайомився. За словами Андрюшкіна, Самолюк запевнив його, що "зможе обстояти дане рішення саме у Радивилівському районі, оскільки він (Самолюк –авт.) там зареєстрований".

До речі, за неофіційною інформацією, середня ціна подібного рішення по Україні – 300 тисяч доларів. На запитання, чому він заплатив лише 15 тисяч, Андрюшкін сказав, що таку ціну попросив Самолюк, і сам він розцінки не з'ясовував.

Водночас репліку про те, що рішення суду виявилося фальшивкою, він заперечив: "Ще не відомо, чи воно фальшиве. Зараз це перевіряється", - сказав депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді