Що панові можна, то хлопові - зась

Вівторок, 14 квітня 2009, 13:36

Нещодавно знайомому прийшло аж три фотографії його автомобіля з зафіксованим на них перевищенням швидкості – штрафи по 300 гривень. Тобто, на підставі фотографій, зроблених будь-де, з вас можуть вимагати штрафи.

А тепер інший сюжет:

По телебаченню показали відеоматеріали, що зняли журналісти каналу СТБ, як машина мера Києва перетинає подвійну вісьову лінію при повороті, а потім ще й мчить по зустрічній смузі.

Ці матеріали показують якомусь генералу з Міністерства внутрішніх справ. Той вирахував, що за нинішніми цінами такі порушення "вартують" близько 1500 гривень. Коли його спитали, чи будуть вони притягати до відповідальності мера, почалося:

- Ми не можемо, бо тут не видно номерів…

- Як же не видно, ось дивіться – "АА …

- Ну, ми цим займатись не будемо, це повинно робити міське ДАІ, ми Міністерство...

Поїхали хлопці до міського ДАІ. Перед камерою сидить вже підполковник. Показують йому ту ж плівку. Підполковник вираховує, що такі порушення варті стягнення штрафу, десь, близько 340 гривень (!).

Люди добрі! Як це? Двоє міліціянтів з однієї служби – і такі розбіжності в оцінці штрафів! Це що ж, некомпетентність, чи щось інше?

Далі – більше.

Кореспонденти його питають: "Так ви будете притягати мера до відповідальності?" Той у відповідь: "Розумієте, треба вилучити вашу плівку з додержанням всіх процесуальних процедур. Треба довести, що це не монтаж. Ви ж знаєте, що за допомогою сучасних комп’ютерних технологій можна зробити все, що завгодно"...

А тепер питання, як кажуть у Клубі знавців: а звідки ми знаємо, що фотографії, які нам надсилають, не монтаж, особливо, коли маємо справу із зацікавленою організацією?

Завжди в нашій країні були подвійні стандарти – для одних обов’язкове додержання законів та процесуальних норм, а для іншіх – плювати і на закони, і на мораль. Думаю, зрозуміло, хто такі "інші".

Тільки увімкніть телевізор – і на вас посиплються різні "ситуації", "свідки", "критичні точки", надзвичайні новини", "слідство вели…", "ціна кохання" – скільки їх, цих передач – перерахувати важко.

І всі вони розповідають про одне: хтось взяв хабара, а його не можуть судити, п’яні негідники вбивають на машинах людей, а їх відпускають "за відсутністю складу злочину", пройдисвіт обдурив та захопив квартиру у немічних стариків, – і нічого з захоплювачем вдіяти не можна – скільки таких випадків! Хіба вони поодинокі?

А от висновок один – живемо у країні суцільного "беспредєла", де ні законів, ні влади, де кожен "сам за себе" і виживає, як може.

Парламент в країні – суцільний жах уперемішку з цирком. Про президента країни таке кажуть з екранів телевізора, сторінок газет, по радіо – що, будь він порядною людиною, давно б зрікся "престола" та втік би світ за очі.

Україна, як держава, настільки згнила, що ще один більш-менш сильний поштовх і все розвалиться.

То й хочеться сказати людям: Україно, вставай! Годі спати! Годі жити навколішках! Годі вклонятись та принижуватись перед кожною гнидою, яку ти годуєш, і яка тебе ж і гнобить.

Час настав! Хай забираються всі – і без винятку!

 

Олег Буркун-Ткаченко, для УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді