За що міністр довів директора готелю до "струсу мозку"

Середа, 29 квітня 2009, 10:15

Після Євгена Червоненка та Юрія Луценка список урядових розбишак може поповнити міністр молоді й спорту Юрій Павленко. Комерційний директор готелю "Спорт" звинувачує міністра в побитті, яке довело його до струсу мозку. Щоправда, відео з місця подій демонструє, що побиттям це можна назвати лише ввімкнувши космічну фантазію.

Сюжет цього спортивного трилеру наступний - у вівторок, 28 квітня, о 10:30 Павленко разом з іншими працівниками міністерства прибув на державне підприємство готель "Спорт" з метою перевірки.

За свідченням очевидців, він вимагав документи на заповнення місць у готелі за травень. Після того, як йому видали стос ксерокопій, міністр погортав їх, поговорив з кимось по телефону і, як зафіксували камери внутрішнього спостереження, пожбурив їх в обличчя комерційного директора "Спорту" Юрія Супрунюка. (Все це видно на відео)

Після цього міністр пішов, а працівник готелю поїхав до клініки "Борис", звідки повернувся з заклеєним носом і.... діагнозом закрита черепно-мозкова травма і струс головного мозку.

Коли "Українська правда" ввечері зателефонувала Супрунюку, той поскаржився на "пригнічений стан".

"Усе-таки, не щодня міністр б'є по обличчю документами. З чим це зв'язано, я сказати не можу. Ніякого приводу для цього в міністра не було", - обурився комерційний директор готелю.

За його словами, міністр прибув зранку "із якоюсь перевіркою – перевірити, наскільки заселений готель, але ніяких підтверджуючих документів не надав".

Після цього Павленко піднявся на четвертий поверх і попросив в керівництва готелю документи про поселення.

"У мене в руках саме були документи, заявки від федерацій і туроператорів на травень місяць – я йому ці документи - цілий стос - передав. Він їх швидко подивився, і відразу роздався удар в обличчя. Це усе відбулося раптово, на сходовій клітці, у присутності клерків міністерства, працівників підприємства. Єдине, що я почув, коли він вдарив і побіг униз, це слова: "Я вам ще улаштую!" Що він улаштує, я не зрозумів, наздоганяти міністра я не став, тому що мені стало недобре. Я змушений був звернутися в "Борис", - розповів Супрунюк.

Потім, за словами комерційного директора, йому викликали швидку, яка "відразу визначила, що це невралгія".

"Відвезли мене в клініку на Бажана, там зробили комплексне обстеження і дали висновок, що в мене закрита черепно-мозкова травма, струс мозку", - повідомив Супрунюк.

Чи може бути струс мозку від стосу в від сили 50 аркушів паперу – питання риторичне. Як відомо, люди і від курячого яйця в колаптоїдний стан падали.

Тепер Павленку доведеться доводити правоохоронцям, що він не бив працівника держпідприємства. Адже Супрунюк написав заяву до Печерського РУВС.

Щоправда, в коментарі УП міністр заперечив навіть сам факт жбурляння.

"Нічого я йому не жбурляв і ніяких дій щодо нього не чинив, незважаючи на провокації, які чинились проти мене протягом всього часу перебування", - заявив Павленко.

"На жаль, тривалий час державне підприємство не виконує наказів міністерства і неодноразово не допускало до перевірки відповідні органи міністерства. Після звернення до мене відповідних працівників я особисто вирішив ознайомитися з роботою готелю "Спорт", і разом із групою працівників міністерства прибув для перевірки стану роботи ДП "Спорт". На жаль, ні мене, ні працівників міністерства не допустили до службових приміщень, не надали жодної службової інформації і власне після того, як протягом 30 хвилин ми не добилися нічого, ми залишили приміщення...А через якийсь час з'явилась інформація про начебто якісь вжиті мною дії", - запевнив Павленко.

Чому міністр вирішив не визнавати навіть сам факт жбурляння – питання теж риторичне. Це не найдостойніший вчинок, проте зовсім не тяжко визнати, що не стримався й погарячкував. Щоправда, здається, українські політики в принципі не здатні визнавати свої помилки.

Тепер рефері в цьому паперовому побитті доведеться виступати Генпрокуратурі, адже саме вона веде справи проти урядовців. Хоча навряд чи дії міністра потягнуть на хуліганство. Хіба що на особисту неприязнь.

А те, що неприязнь є, ні міністр, ні "спортовці" не приховують.

Якщо вірити представникам готелю, то міністр ще з 2005 року намагається поставити в готелі своїх людей.

"Міністр увесь час хоче цей готель до чогось приєднати. То він приєднує готель до одного об'єкта, то до іншого, цілком ігноруючи закон про об'єкти, що не підлягають приватизації", - скаржиться Супрунюк.

"Ще на початку 2006 року було створене підприємство "Дирекція з управління спортивними спорудами", під яке хотіли забрати тенісні корти, готель "Спорт" інші споруди... Ми подали в суд, і виграли", - розповідає комерційний директор готелю.

За його словами, дії проти готелю були постійно. "18 червня 2008 року за розпорядженням міністра його заступник Драпушко разом із приватними особами (як пізніше з'ясувалося, це були охоронці готелю "Дніпро") виламували двері, намагалися проникнути в службові приміщення, вилучити статут підприємства. Тільки завдяки втручанню групи народних депутатів вдалося це зупинили", - додає він.

Нещодавно ж, як стверджують "спортовці", в міністерстві придумали нову комбінацію – ліквідувати готель і приєднати його до НСК "Олімпійський".

За словами Супрунюка, усі дії міністра спрямовані на те, щоб вивести готель зі списку об'єктів, що не підлягають приватизації.

"Павленко зараз очолює Євро-2012, курує як міністр. Можливо, під Євро-2012 буде знайдена лазівка, щоб вирішити це питання. Нас хочуть злити в одне підприємство з НСК "Олімпійський", код ЄДРПОУ змінитися, і на нас не буде поширюватися закон про неприватизацію", - передчуває загрозу комерційний директор.

Сам міністр цих планів не підтверджує. Хоча і наголошує – він може вдатися і до таких дій, бо готель підпорядкований міністерству.

Натомість Павленко звинувачує керівництво готелю в тому, що вони заблокували доступ до документації і тривалий час не надавали інформацію про свою діяльність.

"До них є достатньо претензій. По фінплану ми бачимо неспівпадіння по реальному розміщенню й оплаті до держбюджету. Оскільки такі підозри виникли, ми звернулись і до прокуратури, і до інших правоохоронних органів провести перевірку", - каже міністр.

За його словами, дискусія з готелем "Спорт" щодо управління триває вже рік.

"Це не приватна лавочка, і за його стан міністерство несе відповідальність. На жаль, дехто вирішив, що це його приватна власність", - вважає Павленко.

На думку міністра, заяви про те, що "він там когось побив" - лише спроба прикрити власні злочини керівництвом готелю.

Як відомо, істина знаходиться десь посередині. І скоріше за все, міністерство, як і керівництво готелю, намагається отримати від "Спорту" щонайбільший зиск на свою користь. А оскільки своя кишеня ближча, історія з паперовим струсом мозку обіцяє мати продовження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді