За відсутність диплому Кислинського звільняють? Фото документів

Вівторок, 13 жовтня 2009, 16:20
Служба безпеки України вирішила позбутися керівника, який устряв у скандал з дипломом.

Голова СБУ Валентин Наливайченко зробив подання на президента про звільнення Андрія Кислинського з посади свого заступника, повідомили "Українській правді" джерела в спецслужбі.

Напередодні робоча група Міністерства освіти підтвердила, що Кислинський не отримував той диплом про вищу освіту в Київському національному університеті імені Шевченка, який він подавав до відділу кадрів при працевлаштуванні в секретаріаті президента та Службі безпеки.

Після звіту Кислинський заявив, що все розслідування направлено проти нього особисто і СБУ загалом.

"Міністр склав тест на лояльність прем’єр-міністру. Думаю, це допоможе пану Вакарчуку в подальшій кар’єрі, - заявив Кислинський. - Ще в п’ятницю мені неофіційно підтвердили в Міносвіти, що мій диплом зареєстрований і значиться у базі Міністерства".

Однак результати перевірки, проведеної робочою групою Міносвіти, містять зовсім іншу інформацію.

Згідно з її даними, Кислинського не було навіть у списку студентів, зарахованих на перший курс заочної та денної форми навчання за 1994-1995 роки.

Більше того, за результатами розслідування, диплом Кислинського є унікальним. Усі його одногрупники – якщо вони були – отримали дипломи за спеціальністю "викладач історії", а от нинішній голова СБУ єдиний серед випускників став "викладачем історичних дисциплін".

Не збігаються також печатки, які ставили на дипломи в ті часи. Правильним був штамп "Київський національний університет імені Тараса Шевченка", тоді як у Кислинського друге слово пропущене.

Робоча група встановила, що диплом з реквізитами, як у Кислинського, не виготовлявся. І його не було в переліку осіб, на який у 2000 році Київський університет Шевченка подавав замовлення на виготовлення документів.

Скандал з Кислинським – не перший у коридорах української влади.

У 2005 Українська правда з'ясувала, що тодішній міністр юстиції Роман Зварич не має диплому Колумбійського університету, хоча скрізь у своїй біографії посилався, що закінчив філософський факультет цього знаного у світі навчального закладу.

Попри резонанс, Зварич втримався на посаді. Тодішній прем’єр Юлія Тимошенко, щоб дошкулити незручному міністру, навіть пропонувала вивісити в прес-центрі Кабміну всі дипломи урядовців.

Виставка "корочок" так і не відбулася, а нині бездипломний Зварич продовжує політичну кар’єру... уже поряд з Юлією Тимошенко, в партії "Батьківщина".

Він навіть був делегований керівництвом нинішньої коаліції відповідати за аналіз законодавчих ініціатив, які надходять до сесійної зали.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді