Фрагмент програми умовного кандидата в президенти

Четвер, 29 жовтня 2009, 12:20

Шановні виборці! За понад 18 років незалежності України жоден з кандидатів у президенти так і не висунув хоча б однієї геополітичної концепції розвитку нашої країни і перетворення її на одну з провідних європейських держав, а вас – українців – на заможних, щасливих і здорових людей, які радіють життю і пишаються тим, що вони є громадянами цієї держави.

Так і не було запропоновано до реалізації жодного геостратегічного проекту!

Український будинок зводиться без проекту. Ми не знаємо, чи то з цегли його будувати, чи з саману, чи з дерева, чи може з бетону. Ми не відаємо, скільки ж поверхів нам потрібно. Ми донині не знаємо, скільки і яких вікон і дверей нам необхідно.

Наші "прораби" зводять будівлю з назвою "Україна" хаотично. Нинішня передвиборна кампанія вказує на те, що і серед нинішніх кандидатів немає жодної людини зі стратегічним мисленням, не запропоновано жодного геостратегічного проекту. Жодного!

Поставимо перед собою абсолютно просте і доречне часові запитання: чи володіємо ми ресурсами для побудови багатої і щасливої України? Чи є ми біднішими на ресурси для соціально-економічного розвитку держави за такі багаті країни Європи, як Німеччина, Велика Британія, Італія, Франція, інші держави цієї частини світу.

Очевидно, що ми багатші на ресурси за всі ці країни разом узяті. За тільки розвіданими запасами нафти і газу на українській частині шельфу Чорного моря ми багатші, за Велику Британію і Норвегію, разом узяті. Це науково доведений факт. У нас існують і відповідні геологічні і геофізичні карти цієї нашої акваторії.

Велика Британія і Норвегія жодного кубометра газу і жодного бареля нафти не видобувають на власній території, а лише на акваторії шельфу Північного моря.  Тому ці дві держави, за десятки років експлуатації цих родовищ, накопичили безцінний дар – досвід підводного видобутку вуглеводнів.

Тому  моїм першим геостратегічним проектом, який ми почнемо реалізувати на перший день після моєї інавгурації, буде передача в концесію наших нафтогазових родовищ шельфу Чорного моря Великій Британії і Норвегії на умовах 60% прибутку від їх експлуатації нам, і 40% прибутку компаніям цих держав.

Умови концесії будуть абсолютно прозорими і опублікованими не лише в газетах, але і розміщені на спеціальному сайті в Інтернеті. Вони будуть там постійно оновлюватися. Гроші від експлуатації цих родовищ підуть на підвищення платні державним службовцям, зростання пенсій і стипендій, а також на реалізацію інших геостратегічних проектів, які будуть мною оприлюднені в найближчий час.

Пропонується на ваше обговорення наступні умови концесії, крім уже названих. Велика Британія і Норвегія забезпечують геостратегічний проект "Шельф Чорного моря" фінансуванням, технічним обладнанням, керівним інженерним складом.

Україна ж створює екологічну інспекцію з правом штрафувати ці компанії за забруднення моря, а також робітниками. Крім того ми забезпечуємо реалізацію проекту нафтопроводом "Одеса-Броди" до нафтопроводу "Дружба" і далі до країн ЄС, а також власною газотранспортною мережею в цьому ж напрямку.

Будуть створені багато тисяч нових робочих місць. Даний геостратегічний проект одночасно є і антикризовим проектом.

Уже саме започаткування реалізації цього геостратегічного проекту одразу припинить будь-які спекуляції про потреби прокладання всіляких Південних і Північних потоків в обхід України, а також інших антиукраїнських проектів. Реалізація задекларованого проекту починається з дня моєї інавгурації.

 

Для умовного кандидата підготував Петро Масляк, для УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді