Регіонал накинувся на журналіста "Української правди". Фото, відео

Четвер, 13 січня 2011, 16:34

Між депутатами і журналістами стався новий інцидент.

Народний обранець від Партії регіонів Олексій Журавко накинувся на кореспондента "Української правди" та намагався вихопити в нього фотокамеру.

Трапилося це у четвер на другому поверсі Верховної Ради.

Журналіст "Української правди" звернувся до Журавка у зв’язку з підготовкою матеріалу про використання депутатами заборонених сирен та мигалок на своїх автомобілях.

Так, за даними Державної автоінспеції, машина Toyota Land Cruiser номер 005 60 ХН зареєстрована за Олексієм Журавком.

На цьому автомобілі Журавка, припаркованому прямо під Верховною Радою, "Українська правда" нарахувала аж три мигалки - синя і червона попереду, а також зелена позаду.

 Автомобіль регіонала Олексія Журавка
За лобовим склом у Журавка - синя та червона мигалки 
 Крім того, Журавко обладнав свій автомобіль "глушилками"
 Автомобіль Журавка обладнаний також зеленою мигалкою

При чому встановлені ці сирени явно незаконно. Адже "Українська правда" звернулась до ДАІ, щоб дізнатись, яким категоріям осіб дозволено мати такі спецсигнали.

"Відповідно до нормативних актів, світлові сигнальні пристрої червоного та синього кольоів можуть встановлюватися виключно на транспортних засобах підрозділів Державтоінспекції МВС та Управління державної охорони України", - ідеться у листі заступника начальника департаменту ДАІ Резнікова.

"Встановлення та використання спеціальних сигнальних пристроїв на транспортних засобах можливе лише за наявності дозволу ДАІ... За несанкціоноване встановлення та використання спеціальних сигнальних пристроїв... передбачено покарання у вигляді штрафу на суму від 850 до 1020 гривень", - повідомляє керівник ДАІ.

За Правилами дорожнього руху, проблискові сині та червоні маячки гарантують власнику переваги над усіма іншими автомобілями.

Наприклад, інші водії зобов'язані зупинитися на правому узбіччі, коли побачать авто з увімкненими синіми та червоними спецсигналами.

Відповідно, наявність мигалки робить недоторканість депутатів абсолютною.

Нардеп-регіонал Журавко, який є інвалідом і пересувається на візку, різко прореагував на питання про мигалку на даху власного автомобіля: "Ти совість маєш? Подивись на мене!"

На повторне запитання, що його інвалідність не є підставою для використання "мигалок", депутат відповів лайкою.

Коли він побачив, що журналіст знімав це на фотоапарат в режимі відео, депутат спробував вихопити камеру зі словами: "Я забороняю себе знімати".

Коментуючи цей інцидент, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов назвав поведінку Журавка неприйнятною.

"Всі ми їздимо по місту, і це не зовсім правильно, коли починає використовувати мигалки хтось інший, якщо це не машина "Швидкої" або Міністерства з надзвичайних ситуацій", - сказав Єфремов.

Він пообіцяв провести з Журавком виховну роботу. "Я пояснюю йому, і поясню доволі дохідливо", - сказав Єфремов.

Депутат Журавко відомий тим, що займав крісло спікера Верховної Ради в часи, коли Партія регіонів блокувала трибуну. Оскільки Журавко - інвалід, ніхто не наважувався силою виставити його з цього стільця.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді