"Межигір'я" Януковича з повітря

Четвер, 14 квітня 2011, 11:55

Кореспонденти газети "Сегодня" пролетіли на вертольоті над резиденцією президента Віктора Януковича "Межигір'я".

Як пише видання, з десятка столичних вертолітних клубів та пілотів-приватників летіти над резиденцією погодився лише один.

"Та ну, ви що, взагалі...Може, у нього там зенітки стоять або ціла ППО?! Думайте, куди летите...А якщо зеніток там і немає, то все одно запитають, що виглядав. І посадять. У сенсі знімуть з маршруту", - заявили журналістам кілька пілотів, які відмовилися летіти.

Однак пілот легкого вертольота Robinson-44 з Київської області, який попросив не вказувати його ім'я у пресі, погодився на такий політ.

"Резиденція гаранта схожа на міні-містечко. При цьому, кажучи мовою пілотів, вона знаходиться в "закритій зоні", тобто кружляти над самим дахом президентського будинку не наважуються навіть найвідчайдушніші пілоти", - йдеться у публікації.

На території резиденції журналісти побачили багатоярусний водоспад, стіну з колонами, побудовану за аналогією зі стіною з національного заповідника Херсонес Таврійський, споруду, схожу на критий тенісний корт.

"Згідно з супутниковою картою, неподалік від корту і розташований будинок, в якому живе президент. Нині він був прихований від погляду пілота стіною лісу з беріз і сосен", - йдеться у публікації.

"У самого берега Дніпра, де закінчується територія резиденції, ми нарахували 13 працівників в однаковій синій формі. Вони щось старанно перекопували біля двох голубників", - зазначає видання.

Ліворуч - штучний грот, праворуч - клубний будинок 
 Клубний будинок
Штучний грот 
Ангар для вертольотів 
 
 Гостьовий будинок
Альтанка 
Голубники 

Усі фото газети "Сегодня"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді