Жмут соломи для віслюка

Вівторок, 02 лютого 2010, 09:19

Чим нахабніша брехня, тим легше в неї вірять.

Ви лишень подивіться на цю локшину, що її колекціонує на власних вухах наша "капуста головата", наші торбохвати з гречкосіями, котрих нічому не вчить ані драматична історія, якої вони не знають і знати не хочуть, ані теперішні "підлі і скупі часи", в яких пихаті бонзи-шкуродери водять їх за носа ось уже стільки років, і все обіцяють і брешуть, брешуть і обіцяють, а між тим обдирають цю безталанну державу як самі хочуть...

Ви лишень зауважте, як після 17 січня хвацько повстали "за правду, за демократію, за Україну" наші титульні діди-демократи, а з ними й дрібніші калібром полум'яні патентовані патріоти!

Ви лишень послухайте, як непідробно пафосно, з громадянським надривом, звучать їхні заклики: вставай, хто живий!.. За свободу і незалежність нашу! Робіть свій вибір - слідом за нами!

Один із них, трибун із трибунів, на моє здивоване запитання: "А як же Ющенко? Ви ж іще тиждень тому були з ним!?" - відповів привселюдно як відрізав: "Та який там Ющенко!? У ср... вже твій Ющенко!"...

І побіг, захеканий, - щоб творити Історію і далі "розбудовувати" державу.

Цього разу - на псевдопатріотичних підтанцьовках у трагікомедійному водевілі "ВОНА - це Україна!"...

"В белом венчике из роз...".

Що ж, Господь милостивий - і колись Він виведе на шлях істини мільйони незрячих "мешканців штанів", оце байстрюччя, котре соромиться вітцівських могил і всіляко відхрещується від національної самосвідомості, "прагматично" запихаючись ковбасою.

Однак яка глупота спонукає "високих чинами" - з числа духовних поводирів - навприсядки лізти в грузьке і смердюче болото?

Невже така почесна роль статистів на чужому святі життя?

Що рухає ними?

"Любов к Отчизні", яку вони, сердеги, переплутали з бісівським сім'ям, не втямивши, що їх банально розвели?

А може, комусь із них, хто подавав вельможам за будь-яких режимів, муляють око жирні об'їдки зі столу гіпотетичного переможця?

Чи стався акт колективного очманіння, гуртового очамріння?

Спрацював сильнодіючий гіпноз сатанинського шарму - і впала полуда на очі?.. Невже і справді "ті слова про обіцяний край" - ..."це для слуху їх казка"?

Забули, що пташка-канарка добре співає, але зовсім не вміє літати?

І що лиш служіння Істині возвеличує Митця. І гріх великий вести у темряву, знаючи світло. Бо кому дано багато - з того багато й спитається...

...Були часи неспівмірно тяжчі і драматичніші, та щоразу Нація знаходила шлях - навіть коли заблукалі поводирі звертали на манівці.

Адже - нічого не втрачено, допоки не втрачена честь.

Михайло Сидоржевський, для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Наріман Джелял: історія спротиву

Як оренда держмайна допомагає бізнесу розвиватися та наповнює держбюджет

Похмура річниця: Запорізька АЕС не повинна стати другим Чорнобилем

Убивчий популізм: що не так з тарифною політикою у водопровідній галузі

Як Данія інвестує в успіх України

Наслідки "яєчного скандалу": як минув перший рік роботи Антикорупційної ради при Міноборони