Вибір - Жінка чи Чоловік

Вівторок, 02 лютого 2010, 13:37

В українському суспільстві широко пропагується думка, що в другому турі нема з кого вибирати - і Тимошенко і Янукович, як кажуть в народі, - "обоє рябоє", олігархічні кандидати, ставленики Москви, брехуни , злодії, тощо.

Навіть прийнявши вищенаведені думки, давайте спробуємо розібратися в ситуації об'єктивно, і поглянемо на неї з точки зору інтересів тільки, і тільки держави Україна, а не інтересів політиків чи то старих (Ющенко, Тимошенко, Янукович), чи то "нових" (Тігіпко, Яценюк), чи то партій, чи себе рідних. Давайте дамо відповідь на кілька дуже простих запитань, відкинувши емоції і власні симпатії чи антипатії.

Отже питання перше: хто з наявних кандидатів краще представлятиме Україну за кордоном, з ким зарубіжні лідери спілкуватимуться з більшим задоволенням, хто зможе переконувати співрозмовників не тільки силою аргументів, а й жіночою чарівністю? Відповідь очевидна.

Питання друге: після перемоги котрого з кандидатів президент і прем'єр-міністр представлятимуть одну політичну силу і нестимуть повну відповідальність за ситуацію в країні? Відповідь - після перемоги Юлії Тимошенко.

В разі перемоги Віктора Януковича продовжиться той же безлад, та ж боротьба, звинувачення, перекладання відповідальності, які існують зараз. Адже відбудеться тільки заміна Віктора Ющенка на Віктора Януковича, а Юлія Тимошенко так і залишиться на чолі уряду. Сподівання Партії Регіонів на те, що їм вдасться скинути її з того поста, марні.

В разі ж перемоги Юлії Тимошенко, вся влада опиниться в її руках і вона вже не зможе говорити, що хтось їй заважає. Народ матиме змогу подивитися на результати її управління і через п'ять років поставити їй оцінку, як він це зробив, поставивши оцінку Віктору Ющенку.

Питання третє, пов'язане із звинуваченнями обох претендентів в схильності до диктатури. Згадайте хоч одну жінку-диктатора на чолі країни. Я не можу. Якщо ж вона буде таким диктатором як була Маргарет Тетчер у Великобританії, тоді, я гадаю, народ погодиться на такий диктат.

Натомість чоловіків диктаторів було багато. Крім того, в оточенні Юлії Тимошенко є чимало людей, які є демократами і по духу, і по суті. Будемо вірити, що вони не допустять сповзання до диктатури. В той же час, в оточенні Віктора Януковича тяжко знайти людей, які сповідують демократичні принципи.

Так що, шановні читачі, навіть якщо стати на позицію тих, хто говорить, що "вони обидва є зло", то все ж таки Тимошенко є меншим злом і, що важливо, красивим, привабливим, розумним і ерудованим злом. І хто знає, може вона і не є злом і ми матимемо змогу переконатися в цьому протягом п'яти наступних років.

Тому вибираймо Юлію Тимошенко - першу жінку-президента в історії України. Навіть тільки за це варто проголосувати і допомогти їй творити історію. Наскільки збільшиться повага до України в світі, коли ми першими серед пострадянських республік (прибалтійські республіки не рахуємо, вони вже давно частина Заходу) представимо світові жінку-президента.

Уявіть собі, що колись ви зможете сказати своїм онукам: "я був серед тих, хто привів до влади першу жінку-президента України. Я творив/творила історію".

Українська жінка - дружина - мати - берегиня. Берегиня України. Я не вірю, що жінка на чолі України може принести їй зло.

Олександр Шуляренко, виборець, кандидат географічних наук, для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

(Не)виграна війна, (не)ідеальна держава, (не)ідеальні люди: як жити далі?

Реструктуризація vs продаж застави: досвід кейсу Gulliver

Глухий кут для російського СПГ: чому Китай не врятує втрачені прибутки Росії в ЄС

Брехня – це найжахливіший злочин, який Росія скоює в Європі прямо зараз 

Як світ може допомогти звільнити журналістів з російського полону

Як інші країни після воєн повертали своїх мігрантів і що робити Україні