Ідем до нього, до живого…

Четвер, 10 березня 2011, 13:58

Цього року вшановування 197-го дня народження Тараса Шевченка збіглося з круглою датою – 10 років акції "Україна без Кучми". Багато в чому неоднозначна, вона поставила багато питань і до організаторів, і до виконавців. Питань, на які досі не маємо відповідей. Та й, мабуть, не матимемо.

У всьому цьому клубку неоднозначностей однозначною була підлість. Підлість, яку тоді вчинили до довірливих, порядних, патріотично налаштованих хлопців.

Деякі з тих 19 засуджених зібралися 9 березня цього року під прапорами УНА-УНСО біля пам’ятника Михайлу Грушевському і рушили до Тараса в колоні, яку очолив їх побратим Ігор Мазур, теперішній голова київської організації.

"Слава Богу, що вони ще є", – мовила жінка, яка стояла біля пам’ятника Шевченку.

Виступило багато промовців. Серед них учасники акції УбК, представники громадських організацій, партій, просто громадяни, які не могли не виступити.

Анатолій Паламаренко, як завжди блискуче, прочитав твори поета. Деякі люди покладали квіти, інші вирішили зробити це після мітингу. Для багатьох з них прихід до Тараса в дні його народження та перепоховання давно став потребою і традицією.

Пригадалися 70-ті роки, часи, коли пройтись у ці дні повз пам’ятник вже було вчинком. А тим більше поставити квіти до його підніжжя. Якось один хлопець поставив і побіг. А за ним – два плечистих хлопці, які невідомо звідки взялись. Квіти до пам’ятника були викликом і загрозою для системи.

Для кожного періоду Тарас Шевченко – символ любові до свого народу, до своєї Вітчизни. Яка непроминуща і запитана завжди.

Данута Костура, для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Як безболісно запровадити електронний документообіг

Надія на біопаливо. Чи буде світло і тепло взимку?

7 кроків до енергетичної незламності України

Штучний інтелект у світі мистецтва: проблема, перевага чи недолік часу? Суд снобів

Піти з Telegram (не)можливо? А як щодо переходу у WhatsApp?

Найкращий рік у кар'єрі Костюк: чого не вистачає для здобуття престижних титулів?