З Канади з любов'ю

Четвер, 31 березня 2011, 14:36

З 4 квітня 2011 року молоді люди віком від 18 до 35 років мають змогу подавати документи для поїздки до Канади. Для цього на сайті посольства від сьогодні можна ознайомитися з анкетами та вимогами щодо кандидатів, які бажають прийняти участь у цій унікальній програмі.

УП раніше вже писала про підписаний меморандум молодіжних обмінів між Канадою та Україною.

Необхідно звернути увагу на квоту, яка виділяється на перший рік цієї програми – 200 осіб. Анкети осіб, які подали свої документи та подолали всі необхідні критерії відбору програми, будуть розглядатися у спосіб першочерговості.

Кандидатам, які не ввійшли до зазначеної квоти, буде повернено $150 CAD, які необхідно сплатити за розгляд анкети.

Важливо наголосити на взаємній дії цього меморандуму. А саме що 200 молодих канадців у такому ж порядку зможуть приїхати до України терміном на один рік.

Чи дійсно хтось приїде з Канади до України працювати чи подорожувати та й ще на один рік?

Хотілося б нагадати, що за українськими законами та надзвичайною "бдітєльностью" міліціонерів, кожний потенційний приїжджий з Канади, чи іншої цивілізованої країни, має великий шанс бути затриманим на вулицях українських міст та селищ для так званої перевірки документів.

Ця "бдітєльность" не тільки дивує іноземців, але й створює певний негативний імідж країні. Сподіваюся, що хоча б напередодні Євро 2012 таку практику буде припинено, а то й взагалі відмінено через внесення змін до чинного законодавства.

Але навіть якщо не звертати увагу на такі буденні, м’яко кажучи, перешкоди, до яких звикли пересічні українці, залишається питання: чим може привабити Україна молодь Канади?

Перш за все, такими обмінами повинні зацікавитися приватні та державні компанії, уряд, міністерства, муніципалітети, підприємці й навіть політики, яким необхідний досвід молодих фахівців з Канади.

Буде шкода, якщо українські політики, урядовці та бізнесмени не використають таку можливість. Їм необхідно активно пропагувати та поширювати такі пропозиції серед молодих канадців.

По-друге, якщо досвід самого перебування та умови праці в Україні сподобаються молодим канадцям, то тоді можна сподіватися на збільшення товарообігу між країнами, започаткування нових міжнародних проектів, та можливо дочекатися таких вже бажаних прямих інвестиції.

Для неупередженості треба відзначити, що до країни кленового листка за програмою молодіжних обмінів, а Канада має такі домовленості більш ніж з 20 країнами, зазвичай приїжджає більше молоді, ніж у зворотних напрямках.

Але для розвитку України вже від 4 квітня цього року було б непогано привітати хоча б перших 100, а як пощастить, то й 200 молодих людей з Канади.

Тарас Паславський, директор з міжнародних відносин консалтингової фірми в Торонто, Providence Group, спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

ДІЯ на експорт. Чим український GovTech приваблює закордонних партнерів

Справедливість, що шкодить. Які наслідки матиме рішення про "покарання" українців за кордоном

Коли запрацює еАкциз в Україні

Що наші діти дивляться на YouTube українською?

Чому "клуб білого бізнесу" - дуже погана ініціатива?

"Ти цілий день живеш його життям": повсякдення доглядальниць за пораненими ветеранами