Чи "впряжуться" за Тимошенко хмельницькі базарники?

Середа, 26 жовтня 2011, 11:15

Судовий вирок лідеру опозиції Юлії Тимошенко побудив протестну хвилю незадоволених соратників. На центральні майдани міст обласних центрів вийшли організовані шанувальники фан-клубу леді Ю, які не кількістю, а голосовими децибели, намагалися донести крізь заперті вікна державних адмінбудівель свою правду.

Щось подібне спостерігалося й у Хмельницькому, де обабіч змонтованого монумента "Віра. Надія. Любов", розташувалися симпатики Юлії Володимирівни. Збір людей, за словами керівника бютівців Хмельниччини, нардепа Василя Кравчука, є "головною репетицією перед заключним нанесенням удару владі".

Щоправда, досі залишається риторичним питання, хто конкретно з Хмельницької області ляже поруч з Тимошенко на "політичну амбразуру"?

...Свій гнів пан Кравчук спробував приховати за лояльним виразом обличчя. Перед акцією-протестом двоє гінців із хмельницького ринку принесли йому невтішну новину. Мовляв, базарники й духом не чули, що тут опозиційні сили ратують за звільнення Юлії Тимошенко.

"Як це так? Ми ж розклеїли на ринках Хмельницького листівки з оголошенням про початок нашої акції", – не хотів чути будь-яких відмовок Василь Петрович. На мить склалося враження, що акція опозиції під загрозою зриву. Ще б пак – вийти під стіни облдержадміністрації, щоби осоромитися.

Як компромісний варіант, акцію провели у форматі "все, що ви хотіли знати, але боялися запитати" під акомпанемент обласного Комітету опору диктатурі (КОД).

Пізніше, за лаштунками вуличного зібрання, нардеп Кравчук визнав, що з базарниками варто скрупульозніше вести діалог: "Нам треба краще працювати з підприємцями хмельницьких ринків".

Цей бютівець усерйоз замислив попастися в городі однопартійця Наталії Королевської. Адже не секрет, що остання, починаючи з подій Податкового майдану, проводить "обробку" представників малого та середнього бізнесу. Її "спіритичний сеанс" полягає у влаштуванні пекельних умов існування для діючої влади руками підприємців.

Крім ораторських здібностей, пані Королевська використовує статус голови Комітету промислової й регуляторної політики та підприємництва України, через який обов'язково проходять погодження різні акти регуляторного характеру, за якими живе бізнес.

Попри це в голови Хмельницької облорганізації ВО "Батьківщина" є шанс переманити на свій бік громадську організацію Товариство підприємців "Край" (Славута), яку очолює Олександр Супрунюк. Він нещодавно побив горшки з пані Королівською, і нині знаходиться в пошуках нового пристанища.

Натомість, чи погодиться пан Супрунюк удвічі вступити в річку "Батьківщини", нехай і за спиною іншого вождя, запитання для допитливих залишається відкритим.

А ось спільний місточок, що єднає майбутній тандем Кравчук-Супрунюк – це ненависть до біло-блакитної влади.

"Кокетство" хмельницьких бютівців із підприємцями-базарниками має будуватися на полюбовних засадах. "Сьогодні ви свій голос за Юлю – завтра вона віддячить вам сповна", – приблизно така "формула кохання" може об'єднати бізнес навколо опозиції.

Однак не варто відкидати той факт, що бізнес устиг скуштувати всі плоди, коли Юлія Тимошенко була прем'єром.

Наразі завдання для бютівця Кравчука – запропонувати підприємцям свіжий бізнес-план або дорожню карту розвитку малого й середнього бізнесу на Хмельниччині.

Бо останні статистичні дані, на жаль, невтішні: лише за перші місяці цього року кількість діючих фізичних осіб-підприємців області зменшилася на 3,3 тисячі осіб.

Віталій Тараненко, журналіст, Хмельницький, спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Україна допомагає удосконалювати американські стандарти тактичної медицини

Ринок, який неможливо знищити ракетами

Як безболісно запровадити електронний документообіг

Надія на біопаливо. Чи буде світло і тепло взимку?

7 кроків до енергетичної незламності України

Штучний інтелект у світі мистецтва: проблема, перевага чи недолік часу? Суд снобів