Королевська розраховує на підприємців Хмельницького

Середа, 14 грудня 2011, 10:12

З моменту підписання президентом нового виборчого закону, претенденти на крісла під парламентським куполом узяли низький старт. Вибори до Верховної Ради 2012 року мають показати справжній рейтинг партії влади серед народу.

Завдання ж опозиції – пройти політичну профпридатність та довести свою альтернативу правлячій політичній силі.

Зближення з потенційним електорам має відбутися у мажоритарних округах, в яких обиратиметься половина складу слуг народу. Пограти м’язами та вчергове зіграти з виборцями у кота-мишки не упустять можливості знані харизматичні гастролери.

Наразі з претензією на опозиційне лідерство одну з перших скрипок грає народний депутат від БЮТ, голова парламентського Комітету промислової й регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська.

Крім політичної активності, Наталія Юріївна плідно займається гуртуванням малого та середнього підприємницького загалу навколо новоствореної Всеукраїнської громадської організації "Громадянський рух "Вперед!".

Амбітна бютівка працює також із підприємцями хмельницьких речових ринків, а це близько 40 тисяч осіб. Погодьтеся, непоганий передвиборний заділ.

Протягом 2011 року Наталія Королевська тричі приїздила у Хмельницький. Кожен з її візитів супроводжувався масовими протестними акціями підприємців біля тутешньої облдержадміністрації.

Її роль полягала у ретрансляції позиції представників бізнесу щодо необхідності змін Податкового кодексу Азарова-Тігіпка, та й усього особового складу під їхні керівництвом. Разом з президентом Януковичем.

Останні відвідини, які співпали з проведенням міжрегіонального підприємницького майдану у Хмельницькому 16 листопада, довели серйозність намірів "заступниці" Юлі продовжити політичний стаж у Верховній Раді.

Подейкують, що того дня Королевська мала розмову з губернатором Василем Ядухою на предмет її можливого висування на Хмельниччині. Дивно, що цим "таємним секретом" бютівка поділилася саме з регіоналом Василем Степановичем.

Натомість в одному з своїх інтерв’ю вона заявила, що має намір переобратися до парламенту і формат ведення виборчих перегонів обговорюватиме найперше з Юлією Тимошенко.

Хоча, напевно, "хід губернатором" було зроблено не стільки, щоб заручитися його підтримкою або лояльністю, скільки для того, щоб мінімізувати вплив владного адміністративного ресурсу на облюбований мажоритарний округ.

Наталія Юріївна чудово розуміє: ключ до серця Василя Ядухи лежить не через протестні майдани підприємців (до речі, на останньому з них очільник області одержав "ляпас" курячим яйцем), а через конструктивний діалог.

Приміром, бютівка могла пообіцяти не такі дошкульні протести бізнесу, переведення їх у формат безпечного круглого столу.

А ще пані Королевська може висуватися від Української соціал-демократичної партії, яка входить до Блоку Юлії Тимошенко. Наразі від Хмельниччини цю політичну силу в парламенті представляє нардеп Олег Лукашук.

Тут і збігаються інтереси регіонала Ядухи та бютівки Королевської. Ще б пак! Василь Степанович неодноразово висловлював незадоволення роботою фірми, яку пов’язують з Лукашуком і яка здійснює ремонт місцевого водогону.

Обласного керманича хвилює не лише якість проведеної роботи, а й факт присутності опозиційних осіб серед виконавців державних підрядів.

"Ви собі навіть не можете припустити, щоби Ядуха був на боці переможців тендерів, котрі представляють опозиційні політичні сили і реально виступають проти президента та діючої влади. Це неприпустимо було б з мого боку!" – сказав Василь Степанович на одній з прес-конференцій.

Що стосується електоральних симпатій підприємців Хмельницького до депутата Королевської, то вони дивним чином розділилися.

Днями голова ради профспілки захисту підприємництва Хмельницького Надія Кнець привселюдно біля стін облдержадміністрації оголосила їй "анафему".

"Нехай ще раз появиться у Хмельницькому ця мальована пані та розповість, що вона зробила за чотири роки керівництва Комітетом промислової й регуляторної політики та підприємництва. Не варто нас мати за дурників, що ми за неї проголосуємо на чергових виборах", – пригрозила пані Надія.

Ба більше – вона запевнила: як тільки-но на хмельницьких обріях з’явиться Королевська, для неї буде організовано численний контрмайдан з підприємців.

Інша, поміркованіша група підприємців на чолі з членом правління Всеукраїнської громадської організації "Громадянський рух "Вперед!" Галиною Кулик, готова продовжити співпрацю з білосердечним нардепом.

Для цього на Хмельниччині створили обласний осередок ВГО "Громадянський рух "Вперед!".

Планується, що осередок візьме шефство не лише над підприємцями, а й відкриє приймальню, де надаватиметься безкоштовна юридична консультація різним верствам населення.

Тож, чи благословлять підприємці Хмельницького на парламентські вибори Наталію Королевську, наразі важко прогнозувати.

Найперше це залежить від самої бютівки, від якої чекають реального плану дій. І точно їй не простять чергової порції популізму.

Віталій Тараненко, журналіст, Хмельницький, спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

ДІЯ на експорт. Чим український GovTech приваблює закордонних партнерів

Справедливість, що шкодить. Які наслідки матиме рішення про "покарання" українців за кордоном

Коли запрацює еАкциз в Україні

Що наші діти дивляться на YouTube українською?

Чому "клуб білого бізнесу" - дуже погана ініціатива?

"Ти цілий день живеш його життям": повсякдення доглядальниць за пораненими ветеранами