Про щурячі перегони й не тільки

Понеділок, 16 січня 2012, 09:02

У переддень старого Нового року відбулось чергове засідання суду, де мене звинувачують у пошкодженні гранітного покриття на майдані Незалежності. Уже рік тягнеться ця справа, і можу з певністю сказати, що затягується вона спеціально. На останньому засіданні змінився суддя, але через неявку одного з учасників процесу розгляд справи вкотре перенесли.

Парадоксально, але те, як я й деякі інші активісти податкового Майдану наносили шкоду, бачили лише три особи, як то кажуть, без певного місця проживання.

Уже повертаючись додому, я згадав, як декілька днів тому прочитав роздуми новоявленої опозиціонерки Олександри Кужель. 

Де вона була під час судових засідань над учасниками податкового Майдану? Чому вона не стояла поруч? Де вона була, коли Сергія Костакова понад сім місяців тримали в СІЗО?

Коли я стояв на податковому Майдані в Києві в листопаді 2010 року, Олександра Кужель працювала над Податковим кодексом, над цим "драконівським" документом, який поставив на коліна тисячі дрібних українських підприємців.

Тих підприємців, які самі забезпечують себе, а не створюють видимість роботи на державній службі. Вони не просили від держави нічого, вони не чекали від влади ніяких подачок. Вони просто хотіли, щоб їм не заважали працювати та давати роботу іншим.

Зараз же Кужель своїми заявами намагається безсоромно перекласти проблему із хворої голови на здорову, зняти із себе відповідальність за пустопорожні обіцянки, які вона не один рік давала підприємцям.

Скільки пам'ятаю активну публічну діяльність Олександри Кужель, вона постійно безрезультатно займалась темою захисту підприємців при різних президентах, урядах та в різних партіях.

Результат її діяльності завжди був однаковий – відсутність будь-якого результату.

Не пам'ятаю, щоб щось змінювалось на краще. А ось збільшення перевірок та поборів, введення нових ліцензій, штрафів та дозволів пам'ятаю добре.

Сьогодні замість того, аби поливати брудом усіх довкола, Кужель слід було б об'єднатися з тими, хто дійсно відстоює інтереси підприємців. Якби не Наталя Королевська, яку Кужель звинувачує в усіх смертних гріхах, Сергій Костаков і досі сидів би в СІЗО.

Я не хочу ставати адвокатом Наталі Королевської в їхніх політичних розборках, але саме вона, а не Кужель, стала на бік підприємців і ініціювала діалог, який дав реальні можливості відстояти перед владою спрощену систему оподаткування, полегшити реєстрацію та закриття бізнесу, зменшити кількість перевірок.

Розумію, що Олександра Кужель навряд чи прислухається до такого пересічного громадянина як я. Але хотілося б, якщо в неї є дійсно бажання допомогти підприємцям, долучатися до вже дієвих команд, а не знищувати конкурентів на електоральному полі.

Говорячи про щурячі перегони, даруйте, "аджиліті" – вона не помітила, як сама стала їхнім учасником.

Роман Федчук, учасник податкового Майдану, голова Київського осередку Всеукраїнського комітету "Наступ", спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Чи насправді буде обмежена робота онлайн-казино після Указу Президента?

Наріман Джелял: історія спротиву

Як оренда держмайна допомагає бізнесу розвиватися та наповнює держбюджет

Похмура річниця: Запорізька АЕС не повинна стати другим Чорнобилем

Убивчий популізм: що не так з тарифною політикою у водопровідній галузі

Як Данія інвестує в успіх України