Протореною доріжкою?

Середа, 26 грудня 2012, 12:01

Днями двічі голова Верховної Ради України пан Рибак заявив, що вибори закінчилися, це вже історія і нехай ними тепер займаються історики та політологи.

Дивно не те що він це говорить. Дивно, що реакції депутатів опозиціонерів не було. Мабуть треба розуміти, що вони згодні з такою його оцінкою. Якщо це так, то сумна перспектива в опозиції. Адже питання виборів незавершене. 

А нині все продовжується за планом мафії – регіоналів: вибори сфальшовані настільки, що Регіони шляхом шахрайства зліпили свою "більшість". Поки що ніхто не покараний за брутальне порушення законності під час виборчого процесу.

Опозиція щось собі мугикає, але нічого не робить, аби відновити крок за кроком конституційний лад, зруйнований донецькою мафією на чолі з Януковичем.

І починати це треба зі створення нормальних умов для проведення демократичних, чесних виборів. Та це стане можливим лише в тому випадку, коли будуть покарані організатори та виконавці фальсифікацій результатів виборів.

Виконавці в багатьох округах відомі. А ось про головного організатора шахрайств виборчого процесу – ЦВК – опозиція мовчить.

А мала б вже давно домагатися порушення кримінальної справи проти голови ЦВК пана Шаповала, принаймні за категоричну відмову встановлювати результати у тих округах, де окружкоми саботували встановлення справжніх переможців.

Для цього мало робити два рази на місяць плаксиві заяви з трибуни Верховної Ради, чи створювати ще якісь парламентські комісії. Факти порушень незаперечні. Опозиція мала б мало не кожен день йти і домагатися від Генерального прокурора конкретних дій, передбачених законом.

Без наполегливих домагань опозиції покарати винних все обернеться у свисток з випускання пари через особисте голосування, яке так звана більшість організує 2 дні на місяць, що аж ніяк не сприятиме відродженню парламентаризму.

І що, все знову повернеться на старе коло безпорадності для опозиції? Але так не повинно бути. Опозиція мусить проявити волю – діяти послідовно і рішуче!

Степан Хмара, правозахисник, депутат ВРУ трьох скликань, Герой України, для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Як виявити корупцію в будівництві

Трансплантація органів та рак шкіри: про що мають знати пацієнти

ПДВ для страхових агентів: нерівні умови та невизначений економічний ефект

Фонд культурних/пропагандистських ініціатив: як Росія використовує культуру для війни

Від локального до універсального: як українській культурі стати помітною у світі

Чому Україні необхідний спеціальний банк для відбудови