Декілька слів про Булатова

П'ятниця, 31 січня 2014, 18:09

У грудні, у тоді ще маловідомий Автомайдан, мене "влаштував" Юрко Луценко. Автомайданівцям був потрібен нардеп – бажано відомий і "говорящий" – для захисту від даішників, для заклику киян виходити на Майдан та для відвідин найбільш одіозних провладних чиновників та політиків біля їхніх квартир і дач.

Опозиція виділила мені мікроавтобус із потужною апаратурою й мікрофоном. Ми швидко знайшли спільну мову з лідером команди Дмитром Булатовим, його заступниками Сергієм Хаджиновим, який зараз за ґратами в Черкасах, Олексою Гриценком та багатьма іншими.

Першого ж вечора ми піднімали мою рідну Троєщину та Оболонь народного депутата Бригинця. Потому – Дарниця, Харківський масив, Святошин, Академмістечко, Вітряні гори....

Відвідали кілька разів дачу й квартиру Захарченка, Азарова, Медведчука, базу Беркуту, СІЗО...

Та найрезонанснішим і знаковим був організований Автомайданом рейд у Межигір'я, до "маєточку" президента 29 грудня 2013 року, у якому взяли участь біля тисячі водіїв. У них зараз масово забирають права, хоч декого вдається порятувати.

Я просто захоплений цими людьми.

Це – справжній український середній клас, якого так боїться окупаційна влада. Інтелігентні, рішучі, сміливі, патріотичні.

Дмитро Булатов блискавично, після кількох виступів із трибуни Майдану, став одним із лідерів протистояння владі.

Мені він кілька разів казав: "Ну, закинуть мене за грати, я все одне вийду й не дам їм спокою".

Того дня, коли він зник, ми готувалися провести мітинг під посольством Австрії, щоб вони заморозили рахунки Клюєва та сім'ї Азарова. Однак Дмитро на зв'язок не вийшов. Правоохоронні органи й пальцем не поворушили, щоб знайти його.

Тому що вони організували цей злочин. Ми знаємо, що слід веде до АП.

Дімуля! Я безмежно радий, що ти живий. Я радий, що доля звела нас у такий трагічний час для України. Я радий, що є такі лицарі, як ти.

Мені навіть телефонувала якась жінка із Хмельницького, яка представилася ясновидицею й сказала: він живий, його тримають у якомусь замкненому приміщенні. Але він живий. Я вірив їй...

Ми зламаємо цю бандоту, Дмитре!

Київ та Україна торжествують, що ти з нами, що ти живий!

P.S. Увечері 31 січня з'явилась інформація, що співорганізаторів Автомайдану Олексія Гриценка, Сергія Кобу та Дмитра Булатова оголошено у розшук.

НЕ ДОПУСТИМО ЦЬОГО!

Володимир Яворівський, спеціально для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Трансплантація органів та рак шкіри: про що мають знати пацієнти

ПДВ для страхових агентів: нерівні умови та невизначений економічний ефект

Фонд культурних/пропагандистських ініціатив: як Росія використовує культуру для війни

Від локального до універсального: як українській культурі стати помітною у світі

Чому Україні необхідний спеціальний банк для відбудови

Тренер, який не встигає, та збірні з міцним захистом: 6 фактів про суперників України на Євро-2024