Кацапська побрехенька

Середа, 14 травня 2014, 17:46

В Україні найбільша проблема – це проблема етнічних росіян, російськомовного населення і проблема російської мови.

В Україні найбільш гнана і знедолена група населення – російськомовні громадяни. Їх права на російську мову порушують на кожному кроці. Всі люди в Україні поділені за національною ознакою – на роботі, в школі, на стадіоні і власному дворі.

Особливо страждають етнічні росіяни і російськомовні. Російськомовних постійно гноблять і принижують україномовні.

Україномовні і українська мова запанували всюди. Російська мова витісняється. Це відбувається по цілій Україні, а особливо в Криму, Донецькій і Луганській областях.

"Простых людей Донбасса" роками не розуміють і ігнорують українські олігархи Ахметов і Клюєв, не чули президент Янукович і прем’єр-міністр Азаров, не поважали генеральний прокурор Пшонка і міністр внутрішніх справ Захарченко.

Так триває вже понад 10 років. А якщо чесно, то історія початку дискримінації російськомовних в Україні сягає часів Леоніда Брежнєва.

Добре російськомовним було тільки при Сталіні.

Проблема в тому, що російськомовні в Україні не розуміють української мови. Російськомовні хочуть жити в і працювати в Україні на благо України, але вони абсолютно не розуміють її мови!

Гірше за все, що вони не не можуть, себто не мають можливості її вивчити.

Ситуація майже безвихідна. Російськомовні намагаються вивчити українську мову, але українська мова дуже складна і зовсім не подібна на російську, важко вимовляти звуки, зовсім інша граматика, зовсім не знайомий алфавіт, бо ж все в українській мові передається ієрогліфами.

А найголовніше центральна київська влада не дає можливості російськомовним мешканцям вивчити українську мову.

З метою обмеження російськомовних у правах, їх не допускають до виховання і навчання в україномовних дитячих садках та школах, їм не продають україномовну пресу, позбавляють можливості дивитися україномовні канали телебачення та слухати радіо.

Як бачите, дискримінація повна, не дають можливості жити на рівні з україномовними українцями, не дають пристосуватися, прирікають назавжди бути людьми другого сорту.

Особливо жахливе становище з правами російськомовних у Донецькій і Луганській областях. За російську мову місцева влада та правоохоронці переслідують, виловлюють і потім вбивають.

Особливо наступ на права російськомовних громадян посилився у 2010-2014 роках, коли органи центральної влади в Києві заполонили вихідці з Донецької і Луганської областей, коли всі керівні посади в правоохоронних органах, як на київському рівні так і на місцях, зайняли вихідці з Макіївки, Горлівки і Єнакієвого.

Ці ніколи не хотіли чути Донбас, вони завжди чули тільки шурхіт грошей і бачили усіх конкурентів і інакодумців в гробу у білих тапочках.

Ще погіршує ситуацію з російською мовою в цих областях той факт, що органи місцевого самоврядування Луганської і Донецької областей на 90% відсотків укомплектовані представниками Партії регіонів і комуністами.

Ці націоналістичні політичні сили пішли далі – і взагалі заборонили російську мову в Луганській і Донецькій областях. У зв’язку з тим, що представники цих партій взяли під свій контроль все, тепер російською не можна навіть говорити на вулиці і вдома.

Народ довго знемагав під владою націоналістів, і терпів шовіністів і русофобів, які хотіли відбудувати українську імперію. Терпець увірвався.

Ситуація за часів президентства Віктора Януковича, відомого українського націоналіста та русофоба, стала просто катастрофічною. Людям накипіло, бо він розірвав Україну за національною і мовною ознаками.

Люди  Донбасу повстали за свої права, вигнали фашиста, нациста і тирана, і він втік до Росії. Тепер В Донецькій і Луганській областях нарешті побудують справжню Україну – Україну без українців, без української мови.

Україну і українців з України геть! Путін наш президент! Росія нам поможе!

Хто винен у всьому цьому?

У всьому винна нова українська влада, яка вже аж три місяці не чує і не бачить, не розуміє і не поважає Донбас, і хоче нав’язати "народу Донбасса" верховенство права, демократію, право вибору, свободу і справедливість.

А ще в усьому винні партії "Батьківщина" і "Свобода".

А найбільше в усьому винні "бандерівці" – мешканці Львівської, Івано-Франківської і Тернопільської областей, які ніколи не були у Луганській і Донецькій областях – і не хочуть ці області відвідувати і в майбутньому та "Правий сектор" з Дніпропетровської області.

Сергій Стефанко, для УП

Колонка – матеріал, який відображає винятково точку зору автора. Текст колонки не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, яка у ній піднімається. Редакція "Української правди" не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія. Точка зору редакції УП може не збігатися з точкою зору автора колонки.
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Як жити з травматичними подіями. Поради від психотерапевтки Едіт Егер, яка пережила Голокост, та її внука

Четвертий рік функціонування ринку землі: все скуплять латифундисти?

Перезавантажити адвокатуру: справа Шевчука як індикатор несправності системи 

Чи варто бити на сполох через "надто" низьку інфляцію

Як не отримати штраф власникам контрольованих іноземних компаній

Як Росія обходить західні санкції при експорті нафти і газу