Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Порошенко в розмові з Байденом відзначив важливість підписання "Акту підтримки свободи України"

Данило Білик _ Понеділок, 22 грудня 2014, 13:14
Версія для друку Коментарі 0
Петро Порошенко та Джо Байден під час зустрічі в Києві 21 листопада цього року

Президент України Петро Порошенко та віце-президент США Джо Байден провели телефонну розмову, в якій обговорили, зокрема, питання фінансової допомоги Києву з боку Заходу.

Президент України Петро Порошенко в телефонній розмові з віце-президентом США Джо Байденом у неділю, 21 грудня, підкреслив важливість підписання президентом США Бараком Обамою прийнятого Конгресом "Акту підтримки свободи України". Про це повідомляє прес-служба глави української держави на його офіційному сайті.

Він також "привітав солідарну з Україною позицію США щодо запроваджених додаткових санкцій у зв`язку з анексією Криму", йдеться у повідомленні.

Байден та Порошенко й надалі координуватимуть кроки щодо врегулювання ситуації на Донбасі

Порошенко та Байден, окрім цього, обговорили питання, пов'язані з наданням Україні пакету фінансової допомоги з боку США, ЄС та міжнародних фінансових організацій. Вони також домовились продовжити координувати дії щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі та фінансово-економічної взаємодії.

Як повідомлялося, у п’ятницю, 19 грудня, президент США Барак Обама підписав указ про посилення американських санкцій щодо анексованого Росією Криму. Згідно з указом, забороняється імпорт та експорт товарів та послуг до Криму. Окрім того, американським фізичним та юридичним особам забороняється інвестувати в економіку півострова. А міністерство фінансів США ввело додаткові штрафні заходи проти 24 сепаратистів та російських фізичних осіб і численних фірм, яким закидають причетність до дестабілізації ситуації в Україні.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте