Заснована Георгієм Гонгадзе у 2000 році

Під час переглядів фільмів "Вавилону 13" американські глядачі плакали

Олександр Яневський _ Вівторок, 17 червня 2014, 15:55
Версія для друку Коментарі 0

Сльози на очах – такий результат після перегляду семи робіт "Вавилону 13", серед яких "Перша смерть" і "Небесна Сотня".

Мета заходу у столиці США – передати дух подій Революції Гідності через історії людей та залучити фінансову підтримку. Адже всі фільми робляться творчою групою "Вавилону 13" за власний кошт.

Юрій Грузінов – співзасновник та оператор проекту – говорить, що робота не зупиняється ані на мить та висловив подяку тим, хто допоміг вивести "Вавилон 13" на міжнародний рівень.

"Я хотів би подякувати Ендрю Котляру та Любові Михайловій. Котляр - це "Kinofest NYC", а Любов  – це "Інсталяція". Це люди, які допомогли "Вавилону" вийти за межі України та Європи. Наша робота не закінчується досі. Наші групи працюють на сході, працюють у Києві. Також група працює в Америці : ми почали знімати великий проект про українську діаспору. Зараз займаємось пошуком історій та фінансування, а вся наша техніка залишилась у Криму", - розповів Юрій Грузінов.

Сльози на очах – такий результат після перегляду семи робіт, серед яких "Перша смерть" і "Небесна Сотня".

"Тоді плакала, зараз плакала. Щоразу будуть оці емоцій виникати. Неможливо просто не пропустити це через себе", - сказала глядачка Настя.

"Все одно було тяжко на це дивитись, тяжко це знову переживати. Я пережив це все на собі, треба попереджати глядачів. Я бачив, що деякі йшли - важко було дивитись. Стільки крові, безвиході. Жах. Концетрований", - каже глядач Володимир.

"Дуже емоційно, надзвичайно емоційно. Таке враження, що сама побувала на цій вулиці Грушевського. Це дало мені можливість пережити всі ці почуття, які були в той час і які продовжуються зараз", - поділилася своїми враженнями глядачка Ірина.

Враженнями поділилися й американці.

"Я була дуже засмучена тим, що сталося з протестувальниками в Україні. Людський аспект дуже мене вразив, оскільки я не мала доступу до українських медіа. Фільми дуже чіпляють", - сказала Шерлон після перегляду стрічок.

Історію України від зими 2013 до літа 2014 року  демонструватимуть у Лос-Анджелесі, Сан-Франциско та у Канаді. За словами Юрія Грузінова, події на Майдані та Сході України – це не боротьба українців проти росіян. Це боротьба свідомості: свободи проти Радянського Союзу. І це один з меседжів, який він хочу донести до глядачів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

АВТОРИЗАЦІЯ


УВІЙТИВІДМІНИТИ
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter   Вконтакте