Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РОДИЧ МЕДВЕДЧУКА НАПАВ НА ЖУРНАЛІСТІВ "5 КАНАЛУ" У МУКАЧІВСЬКІЙ МЕРІЇ

Четвер, 25 березня 2004, 15:27

На знімальну групу програми журналістських розслідувань "Закрита зона", прем'єра якої запланована на 15 квітня на "5 каналі", здійснено напад.

Як повідомив "Українській правді" автор програми Володимир Ар’єв, вони разом з оператором Олександром Проніним 23 березня зайшли до Мукачівської міської Ради, щоб отримати коментарі від посадових осіб щодо подій, які відбуваються навколо виборів мера Мукачевого.

За словами Ар’єва, коли він з оператором чекав в коридорі начальника управління освіти, який пообіцяв їм дати інтерв’ю, до них підійшов невідомий, який назвався депутатом міськради, із вимогою пред’явити посвідчення працівників мас-медіа.

Журналісти показали йому документи, але він сам відмовився назватися. Далі депутат почав погрожувати телевізійникам викинути їх з приміщення мерії, казав, що вони "заважають працювати людям".

Ар'єв намагався пояснити мукачівському депутату, що знімальна група перебуває в приміщенні міськради законно і нікому не заважає. Після цього депутат пішов у приймальню мукачівського міського голови і за кілька хвилин повернувся у супроводі трьох осіб і сказав журналістам, що вони погрожували його супутникам і що у нього є свідки.

Коли Ар'єв заперечив факт будь-яких погроз збоку знімальної групи і повідомив депутату, що його дії підпадають під 171 статтю Кримінального Кодексу України, той сказав: "Ідіть ви... зі своїм Кодексом". При цьому він штовхав відеокамеру та намагався зламати мікрофон.

Ар'єв стверджує, що цих людей він побачив уперше. Телевізійники залишили мерію, маючи відеозапис цієї події. Коли він продемонстрував відзняті кадри колегам з мукачівського телеканала "М-студіо", ті сказали, що нападником був депутат міськради, радник голови Закарпатської обладміністрації Іван Чубарко, який одружений з рідною сестрою Оксани Марченко, дружини голови АП, голови СДПУ(о) Віктора Медведчука.

За словами журналістів, наступного дня вони дізналися про те, що на них в мукачівську прокуратуру подано 4 заяви, що вони нібито хуліганили в приміщенні мерії. Вранці 24 березня у холі готелю, де оселилась група "5 каналу", чергували двоє міліціонерів у формі і цікавилися Володимиром Ар'євим.

Але коли журналіст кілька разів пройшов повз них, вони до нього не звернулися. Далі протягом дня за машиною телевізійників постійно стежили сіра DAEWOO "Lanos" та сірий "VolksVagen" "Passat" із закарпатськими номерами.

Ар'єв та Пронін звернулися до генерального прокурора України, прокурора Закарпатської області, голови СБУ та представника СБУ в Закарпатті щодо порушення кримінальної справи за фактом умисного перешкоджання законній журналістській діяльності.

18 квітня в Мукачевому мають відбутися вибори мера міста. Попередній міський голова – представник блоку "Наша Україна" – Василь Петьовка був знятий з посади указом президента на виконання рішення Сихівського суду м. Львова, що визнав минулі вибори мера недійсними. Конкурентом Петьовки є заступник голови Закарпатської облради Ернест Нусер, якого підтримали кілька пропрезидентських партій, в тому числі СДПУ(о).

Читайте також:

Газета СДПУ(о) скаржиться, що на неї тисне "клан Балоги-Петьовки"

Балогу нарешті зареєстрували кандидатом у мери Мукачевого

В Мукачевому відпрацьовують чорні технології для президентських виборів

Балога погрожує посадити в тюрму членів виборчкому в Мукачевому

Суд, що визнав Петьовку мером Мукачевого, ліквідовано

У Мукачевому виборчком став віртуальним. Туди стягується "спецназ"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування