Литвин хоче відкласти ідею Ющенка до кращих часів

Субота, 27 серпня 2005, 18:49

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що ініціатива президента Віктора Ющенка про підвищення прохідного бар'єра на виборах не буде мати підтримки парламенту.

Про це Литвин заявив в інтерв'ю журналістам у суботу в ході робочої поїздки в Луганську область, передає "Інтерфакс-Україна".

"Потрібно без поспіху провести консультації. Коли ми побачимо, що немає підтримки, розуміння, то потрібно цю тему відкласти до кращих часів", - сказав Литвин.

Спікер відзначив, що розмовляв із членом фракції "Наша Україна" Михайлом Поживановим, який вніс законопроект, що пропонує підвищити прохідний бар'єр.

За словами Литвина, перш ніж вносити відповідну ініціативу, необхідність внести зміни до закону про вибори народних депутатів і виключити з нього заключне положення, яким забороняється вносити зміни в даний закон.

Спікер також підкреслив, що це не та проблема, що цікавить людей. "Їх найменше цікавить процентний бар'єр", - сказав він.

За словами Литвина, необхідно спокійно, не відкидаючи ініціативу Ющенка, обговорити це питання і вийти на вирішення проблеми, "щоб не збуджувати ситуацію, а ввести в конструктивне русло роботу парламенту".

Президент, вносячи таку ініціативу, "виходив з того, що нам потрібно підштовхнути процес політичного структурування суспільства і ввести українське суспільство в політичну відповідальність", пояснив спікер.

Як повідомлялося, 24 серпня в зверненні до народу з приводу Дня незалежності Ющенко запропонував підвищити прохідний бар'єр для партій на парламентських виборах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...