Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко виступив у театрі й нагадав шахтарям, кому дякувати за зарплати

Неділя, 28 серпня 2005, 19:23

Президент Віктор Ющенко заявляє, що в найближчі кілька тижнів в Україні буде сформовано нову національну програму розвитку вугільної галузі.

Про це він сказав у неділю в Донецьку, повідомляє прес-служба президента.

За словами Ющенка, Україна повинна більш раціонально використовувати природні ресурси вугілля, адже вугільна галузь у енергетичному сенсі – стратегічна перспектива України.

"Вугільна галузь буде під моїм персональним контролем", – сказав також Ющенко на церемонії вручення державних нагород працівникам гірничодобувної галузі у приміщенні Донецького музично-драматичного театру.

Він закликав працівників та експертів галузі провести "круглий стіл" і фахову дискусію стосовно ключових проблем шахтарів.

Президент доручив міністрові вугільної промисловості та керівництву шахт провести кадрове оновлення галузі. "Я не хочу, щоб до галузі мали відношення байдужі люди, люди з нечистими руками", – зазначив Ющенко та наголосив, що у вугільній галузі "повинна бути бездоганна дисципліна".

Насамперед, за словами президента, це стосується вчасної виплати заробітної плати та соціальних виплат, забезпечення безпечних умов праці шахтарів, прозорих фінансових відносин.

У зв’язку з цим Ющенко нагадав, що за його дорученням до Дня Незалежності урядом було погашено усі заборгованості шахтарям.

Як відомо, у п'ятницю прем’єр-міністр Юлія Тимошенко розповідала, як вона, губернатори й керівники районів не спали вночі, щоб виплатити зарплати шахтарям.

За словами Ющенка, мета нової влади в тому, щоб шахти, як і галузь в цілому, стали рентабельними. "З цієї ситуації ми можемо вийти тільки разом", – сказав президент, зазначивши, що у держави для цього є достатньо можливостей.

Під час заходу Ющенко також привітав донеччан із днем міста та вручив державні нагороди 51 гірняку.

Крім того, під час поїздки до Донецька президент взяв участь у молебні за душі загиблих шахтарів у Свято-Варваринській каплиці.

Там він поклав квіти до пам’ятного знаку "Загиблим на виробництві". Біля каплиці президента зустрів митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, відзначає прес-служба.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...